Rapport Wisemen vs Firman Boys

Återigen dags för det stora rivalmötet mellan IFK Göteborgs Wisemen och AIK Firman Boys, och denna gång kan väl inget gå fel med tanke på händelserna som utspelat sig under de senaste åren:

Laxå 2013
Wisemen 98 vs Firman Boys 130.
Seger Wisemen 3 minuter.
Länk: https://intefanvetjag.com/wisemen-vs-firman-boys-23-november-2013-i-laxa/

Destination okänd 2014
Wisemen 90 vs Firman Boys 150.
Här väljer FB att ringa in halva stan, dessvärre även snuten. Trots överenskommet antal 100-100. Av rättegångar i efterhand att döma så har man skött denna dag på absolut sämsta tänkbara sätt. Samlingar på värdshus, bilar/minibussar i karavaner och dessutom tagit med såpass högt antal som man uppenbarligen inte kan kontrollera då Stockholmspolisen haft örnkoll på FB grabbarna då snacket i vanlig ordning gått varmt på stan.

UFC helgen på söder 2015
Wisemen 15 vs Firman Boys 18.
Seger Wisemen 1 minut.
Länk: https://intefanvetjag.com/ufc-stockholm/

AIK borta 2015
Wisemen erbjuder nummersatt Box med Firman Boys under hela helgen för att undvika snut och främst för att få till något överhuvudtaget. Erbjudandet avböjs då FB hellre kör med full liga, och inte helt oväntat så blåser FB av senare på söndagskväll på grund av polis. Man är själva snabba på att kasta skit på sitt motstånd via sagoscenen vilket naturligtvis enbart är en ren lögn åt dom själva. Extra skrattretande då Firman lyst med sin frånvaro nere i Göteborg de senaste.
Länk: https://intefanvetjag.com/aik-borta-kalmar-hemma/

Destination okänd 2016-04-16 No show.
Wisemen 85 vs Firman Boys 85.
Representanter ifrån Wisemen tar sig några veckor innan utsatt boxdatum till Stockholm för att grundligt planera kommande möte med sina rivaler då det denna gång måste bli av. Denna gång finns de inte rum för slarviga misslyckanden. Då Firman Boys vart totalt inkompetenta de senaste åren så har man inget annat val än att acceptera Wisemens upplägg. Ligorna mobiliseras och med bara 3 dagar kvar till det som hela huliganvärlden väntat på så meddelar Firman Boys att man väljer att ställa in, denna gång bryr man sig alltså inte ens om att ringa in snuten. Wisemen erbjuder sig att gå ned i nummer eller att vara tillmötesgående på alla sätt och vis med målsättning att detta måste bli av. Men Firman vart lika medgörliga som AIK borta mötet förra året och kommer endast med problem istället för lösningar. Det krävs 2 ligor för dans och efter drabbningarna i Laxå och UFC söder så har inte Firman Boys varit sig själv likt igen. Att man samma dag som man väljer att ställa in ett förbestämt möte med Wisemen dessutom går ut med texten ”I helgen som var så firade Skandinaviens ledande fotbollsfirma 25 år på scenen med pompa och ståt” kan va bland de dummaste man läst på sagoscenen. ”25 år utav lögner”, hade speglat verkligheten bra mycket bättre.
Wisemen må ha piskat både DFG och KGB relativt enkelt de senaste åren men här har det ändå alltid någonstans funnits en vilja att få till det, en vilja att slåss, för viljan att slåss måste alltid va större än rädslan att förlora. Det är helt klart värt att se över om verkligen AIK Firman Boys är det självklara bortamatch valet i Stockholm framöver, av senare år att döma så har man nog dessvärre förbrukat sina chanser. Lite komiskt så har man även valt att trycka upp fåtal tröjor med texten ”är du rädd eller”. Notera att trycket är satt på ryggen och skulle enbart kunna uppmärksammas av sina egna grabbar som står bakom i fighterna. Och det enda relevanta svaret vi kan se på just denna fråga till sina egna FB grabbar är, JA! Ni är rädda! Ni är rädda för att förlora och med eran muppiga inställning så dödar ni den svenska scenen. Det är en oskriven lag att man inte ställer in box kort inpå. Speciellt inte när Wisemen föregått med gott exempel tidigare överlag och trots bortfall senast så väljer göteborgarna att åka utan att tveka 90vs150+snut.
Det är en helt annan mentalitet i dagens Firman Boys, där man bröstar upp sig utåt som en liga som tar fight mot allt och alla men skall sanningen verkligen fram så är de väl endast när man får vara fler som det är intressant överhuvudtaget.

Kort och gott, under all kritik!

13045414_10153356020246571_370287893_n
Det var en gång…

 

 

 

 

WISEMEN GÖTEBORG

12 thoughts on “Rapport Wisemen vs Firman Boys”

 1. Lite rörigt när man väl läser rapporten ifrån Laxå 2013. I rapporten skriver ni att ni räknade in 110 grabbar. I länken som länkas till Laxå är ni helt plötsligt 98 st? Vilket är rätt, eller håller detta på att bli det nya sagoscenen?

 2. Blåvitt i alla former är det mest uppriktiga och fina. Äckliga jävla hockisålna ger oss plats på tredje våningen flera år i rad. När vi åker upp nästa gång ska vi ha kortsidan bakom mål !
  ”nä men vi byter till helt annan sport på is under vintern”
  Svagbegåvade Peppe Eng, TV4 lets dance & allsång på Skansen. Nästan som New York

 3. det är ett givande och tagande man ställer alltid upp
  till dans i bland vinner man i bland förlora man
  men som sagt man är på plats även om det kan bli förlust

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.