Wisemen vs Firman Boys, 23 november 2013 i Laxå

Då var det äntligen dags, det som hela huligansverige gått och väntat på…

Efter att planerade storbox mot såväl Hammarbys KGB, som Djurgårdens DFG har gått i stöpet pga polisnärvaro respektive manfall från DFG, så fanns det allena ett alternativ kvar för Wisemen att få till en rejäl holmgång innan året var till ända.

Firman Boys, som hittills haft beslag på den inofficiella titeln ”bäst i Sverige”, var även dom i lika desperat behov av storbox i stor skala, som vi. Så när vi lyfte på luren och ringde till dessa ärkefiender så startade en extremt smidig och smärtfri process av planering och uppstyrning från båda sidor. Professionalismen och viljan att boxas går inte att jämföra med övriga firmor i landet. Vill man boxas, så får man boxas.

Skådeplatsen var satt till Laxå(lite av helig mark för oss i YCG, då vi en gång i tiden fick hela BBS att slå personligt rekord i 100m sprint här), ett litet sömnigt samhälle mitt emellan Sthlm och GBG.

Detta trötta bondesamhälle lyckades dock föga med att spoilera lyckan som skulle uppstå på platsen efteråt, detta skulle bli en dag att minnas.

Övriga förutsättningar var optimala för en ordentlig holmgång mellan Sveriges två största, hårdaste och främsta firmor. En kylig, men solig höstdagseftermiddag, i slutet av november, vilket är en utmärkt årstid för huliganismförehavande, mitt i ett öde industriområde, på en väg omgiven av stängsel på ena sidan och skog på andra. Här skulle det ske.

Wisemen anländer till boxplatsen 5-10 min innan utsatt tid. Lite lätt stretching och uppvärmning, efter att ha suttit i bil ett par timmar, utförs. Och vi börjar ställa upp våra trupper. Vi räknar in oss till ca 110 st rödklädda grabbar. Spänningen går att ta på och grabbarnas fokus och vinnarinstinkt är fantastisk och otvivelaktig. ”-Det här skall bara vinnas!!”

När alla är uppställda och klara börjar vi promenera den korta sträckan mot vägen där det skall ske. När vi svänger runt kröken ser vi att Firman Boys redan är på plats och är prydligt uppställda i en backe några 100-tal meter längre fram. Dem är klädda i svart och deras antal ser ut att vara extremt likartade våra(även bekräftade i telefon efter boxet), vi stannar upp en bit framför dom och samlar ihop oss och tightar till det.

Ingen av ligorna verka först vilja ta initiativ och kliva framåt, med risk att sabba formationer. Likt en ”stare down” mellan två tungviktare står de två ligorna och skanderar slagord till varandra, utan att röra en millimeter. Men efter en stunds skrikande och hetsande fram och tillbaka, så förmår sig FB att röra sig mot oss, sakta men säkert. När de är på några meters avstånd till oss är det omöjligt att hålla tillbaka alla våra grabbar. De kastar sig rakt in i FB’s front, som är ganska ojämn och utdragen. Det är en våldsam kollision som uppstår, där det smäller enormt hårt & brutalt, och fullt med folk går i backen redan de första sekunderna. Fullt med folk trycker på och det boxas på bred front, ända ut i skogsdiket, konstant utan stand off. En lång rad med mer eller mindre utslagna grabbar bildar en väldig hög med människor mitt i center. Varken detta eller det faktum att orken börjar tryta påverkar dock de stridande parternas vilja och målmedvetna inställning att fortsätta pressa framåt. Det känns som att boxet aldrig kommer avslutas.

Det jättelika slagsmålet böljar fram och tillbaka, där FB pressar på ena sekunden och vi trycker tillbaka andra sekunden. Sveriges elit när det gäller organiserade gruppslagsmål, kastar sig vårdslöst in i varandras led och vevar med full kraft mot sina antagonister. Supportrar till ärkerivalerna IFK Göteborg och AIK. Båda vägrar ge sig.

Men efter ett par minuter så kan man dock urskilja att Wisemen har lyckats avancera och vinna ordentligt med mark på sin vänsterflank. FB’s högersida börjar vackla. Och för alla som håller på med sånt här, så vet vi att tappar man en kant så är detta allt som oftast början på slutet. Så även i detta fallet…

FB håller emot, under hård press och tryck, ytterligare någon minut, samtidigt som man boxas backande. Men när Wisemen känner blodad tand finns ingen tvekan. Man känner igen situationen, man har känt den förut, och man är bekväm och medveten om vad som skall göras. Man sätter in nådastöten våldsamt och tveklöst på bred front. De av FB’s mannar som fortfarande är stridsdugliga slås till backen eller jagas iväg.

Adrenalinet och den enorma glädjen och stoltheten, överstiger tröttheten och den totala utmattningen. SEGERN ÄR VÅR!! WISEMEN ÄR ÅTER BÄST I SVERIGE!!! ODISKUTABELT!!!

Känslan som infinner sig hos våra grabbar är obeskrivlig, men trots segern sköts allt gentlemannamässigt. Kvarlämnade gnagare hjälps upp på benen och man tackar för ett STENHÅRT box, ett box som kommer gå till historien som ett av de hårdaste och våldsammaste boxen i svensk historia. Två firmor som slåss så hårt och konstant, med alla grabbar aktiva i slagsmålet samtidigt, kan nästan bara ses i mindre box om 30-30 och liknande. Inte i fullskaligt krig mellan två 100+ ligor, som det här.

Ett stort tack till alla inblandade från båda sidor som sköter detta riktigt snyggt och bra. Utan krångel och utan pajkastning. Detta bäddar för en ljus framtid. Dock bör KGB & DFG steppa upp några hack, om man inte vill hamna allt för långt efter i utvecklingen. Det blev alltför tydligt idag för övriga scenen, att det är Wisemen och Firman Boys som urskiljer sig och är ledande inom Sverige.

Allra högst upp på toppen står dock WISEMEN GÖTEBORG, SVERIGES BÄSTA OCH TYNGSTA FIRMA!!!!!

Tack för visat intresse, på återseende!!!

4-5, Wisemen!