Välkommen hem Gustav Engvall!

Wisemen med undergrupperingar har tagit följande beslut:

På grund av IFK Göteborgs ekonomiska och sportsliga situation och den nystart som föreningen gör har vi inte råd med några som helst hinder på vägen, och inte heller splittring inom våra supporterled.

Därför har vi beslutat att till 100% stå bakom värvningen av Gustav Engvall, oavsett den historik som finns och oavsett den eventuella prestigeförlust det innebär för vissa av oss.
I det läge vi befinner oss anser vi att alla till buds stående medel måste maximeras för att nå resultat på planen.

Vi kommer som läget är inte tolerera att NÅGON enskild spelare i IFK Göteborg utsätts för burop, smädelser, negativa kampanjer, banderoller budskap, uppvigling eller liknande – vare sig på läktaren, på nätet, på stan eller någon annanstans!

Tycker man illa om en spelare eller anser att personen i fråga har gjort misstag kan man i sådana fall visa det genom att vara tyst och låta bli att applådera/jubla – INTE genom burop!

Utförlig förklaring till vår ståndpunkt följer nedan:

/Wisemen med undergrupperingar

Idag är det påskafton 2018, och imorgon är det äntligen dags för premiär i Trelleborg inför minst 4-5 tusen blåvita supportrar på Tjångavallen. Det kommmer förmodligen vara snö, kallt och blåsigt och det gäller för samtliga IFK Göteborgs krigare på planen, bänken och läktarna att verkligen göra allt som bara går och lite till för att bärga hem säsongens första seger! Detta ska vi göra med stolthet, hjärta, passion, hetta och vinnarmentalitet och framför allt så ska vi göra det tillsammans. En för alla, alla för Blåvitt!

Vi kommer från ett riktigt turbulent, stormigt och på många sätt uselt 2017. Under flera år har vi som lag, förening och klubb underpresterat på väldigt många fronter, vilket under förra året nådde sin kulmen på flera sätt. Att påstå att IFK Göteborg har misslyckats samt hamnat på efterkälken är dessvärre långt ifrån en överdrift.
Med Sveriges fortfarande största och starkaste varumärke i klassen så måste vi samtidigt rakryggat erkänna att vi inte riktigt bär upp vår kostym för tillfället. Vi klarar inte av att möta de högt ställda förväntningar som alltid skall finnas på Blåvitt och inte heller att utnyttja den enorma kraft och potential som finns i och runt omkring föreningen.
Med det sagt så ser vi 2017 som slutet på något gammalt, grått och unket och istället början på en utrensning och ett uppvaknade i hela organisationen. Detta är nämligen vår enda chans att komma tillbaka! Att stå starka, stolta, rakryggade och övertygade om att vi nu åter är på väg mot toppen igen!

Den blåvita läktarkulturen är fortsatt riktigt stark och levande. Både hemma på Gamla Ullevi, runt om i Sverige och i Europa.
Tifogruppen har steppat upp flera steg och levererar nu tifon och läktararrangemang på en riktigt hög nivå.
Kommandobryggan med alla grupper som huserar där tar som alla vet ett riktigt stort ansvar och levererar bra tryck och stöd.
Levande Sittplats fyller sin funktion och bidrar också till den enorma ljudkuliss som uppstår när vi alla kör på gemensamt på hela arenan.

Under 2017 hände väldigt mycket i föreningen, och oavsett vad man tycker i vissa enskilda frågor så är nuläget fakta och det andra är historia.
Spelare har lämnat, styrelsemedlemmar har lämnat, folk i tränarstaben har lämnat och kvar står vi nu med det som idag är verkligheten. Här väljer vi att se det enbart positivt och vill uppmana samtliga supportrar att sluta upp unisont bakom klubbmärket.
Föreningen visade handlingskraft då man gjorde sig av med Lennartsson och Edlund och vi har fått en ny spännande tränare i Poya. Här visar man upp nytänk och visioner då man tar in ett relativt oerfaret tränarnamn, en ung kraft med nytt offensivt tänk, massor av ny energi och stor tro på både föreningen och sina egna idéer.
Vi har fått in en ny kompetent ordförande i Mats Engström som i kontrast med den tidigare personen på den positionen är som att jämföra natt och dag. Här har vi fått in en mycket kompetent ledare som nu är på helt rätt position och i våra ögon är helt rätt man att vända den blåvita skutan på rätt köl igen.

I den sportsliga organsiationen har mycket hänt hela vägen från A-lag till nya upplägget med akademin och nya elitgrupperna/U-lagen mm.
Vi ser att viljan att förändra, förbättra och ifrågasätta gamla rutiner och arbetssätt finns och med kompetens på rätt positioner både tror och hoppas vi att IFK Göteborg nu återigen är på rätt väg.
Senast igår vann vår Blåvitt Elit 1-grupp Ligacupen för 19-årsklassen genom att slå Djurgården i semifinal och sedan enkelt besegra AIK i finalen med 2-0. Ett bra kvitto på att vi är med i den yttersta toppen på ungdomssidan. Framtiden ser ljus ut med flera spännande spelare i de yngre årskullarna och det märks även när det är dags för landslagsuttagningarna med många blåvita namn i pojk- och ungdomslandslagen.

Både vår elitverksamhet samt våra ungdomslag och akademin har Sveriges bästa förutsättningar att bedriva träning och utveckling med både Kamratgården och Prioritet Serneke Arena (PSA) att tillgå. Kort sagt så finns alla möjligheter och förutsättningar för att klubben inom en överskådlig framtid återigen ska vara med i toppen igen på riktigt. Det som gäller är hårt jobb från samtliga spelare i alla åldrar, ledare, tjänstemän, kansliet, styrelsen, samtliga supportrar, sponsorer med flera för att vara med och driva upp IFK Göteborg dit vi hör hemma igen!

För att återknyta till rubriken så kommer vi till Gustav Engvall. Välkommen hem!
Spelaren som kom till Blåvitt som 16-åring från Öland. Som har gått hela vägen genom vår akademi till a-laget. Som har representerat de svenska pojk- och ungdomslandslagen som blåvit spelare och ambassadör. Som nu alltså återigen är tillbaka i IFK Göteborg!
Visst håller även vi med om att det varit lite väl mycket tweets och gulligull med aporna uppe på Skansen och det vet självklart Gustav om.
Även detta skall värderas i förhållande till hur situationen var där och då. Självklart måste även IFK Göteborg vara självkritiska till att en egen spelare hellre går till en annan svensk klubb än att vända hemåt när tillfälle uppstår. Sådant får och skall naturligtvis inte ens kunna hända!
Nu vet vi i efterhand att mycket var stora missförstånd pga Jörgen Lennartssons falskspel, konflikträdsla och brist på ryggrad. Vi får inte glömma hur situationen såg ut i Blåvitt då Gustav lämnade eller hur det såg ut när det var aktuellt med allsvensk återkomst.
Det var kaos i IFK Göteborg och med facit i hand beträffande både Frank Andersson och Jörgen Lennartsson kan man enkelt lägga pusslet om vad som egentligen hände bakom kulisserna.
Nu har i varje fall både klubben och Mats Gren personligen löst och rett ut alla eventuella frågetecken med Engvall och han är nu åter en blåvit spelare. Han SKALL och kommer också att behandlas och bemötas som en blåvit spelare från och med nu direkt.
Gustav Engvall kommer vid tillfälle förklara sina tweets och situationen kring det, vilket vi givetvis även står bakom. En offentlig förklaring kring det är självklar.
Utöver det anser vi att det gamla nu är utagerat och ej skall utgöra hinder för Engvall som spelare i dagens Blåvitt, samt inte heller bli ämne för vidare kampanjer eller läggas någon mer tid eller energi offentligt på. Argumentet om att Engvall ”stämt Blåvitt i en utsatt ekonomisk situation” lämnar vi helt utan beaktande. Här ber vi helt enkelt bara alla att gå tillbaka till sig själva och fråga om man själv vill ha ut all den lön från sin arbetsgivare för utfört arbete som man enligt avtal har rätt till? Dessutom är tvisten löst!

Nu ser vi framåt kamrater, mot premiären och mot årets säsong. Vi har något riktigt bra på gång och vi är extremt starka tillsammans!
Med dagens verklighet i IFK Göteborg med nuvarande ekonomiska situation, truppstatus samt så mycket nytt både gällande spelarmaterial, tränare, spelsystem, fotbollstänk och nya metoder i klubben välkomnar vi självklart en spelare av Engvalls kaliber med de spetsegenskaper han besitter tillbaka till oss i Blåvitt.
Vi vill även att alla ska ha med sig att det är Poyas uttryckliga vilja att just Engvall skulle tillkomma i truppen. Med tanke på hans egenskaper som fotbollsspelare, men även pga en förmodat kort startsträcka då han redan kan och känner klubben väl, har vänner i laget och vet hur allt fungerar i och kring IFK Göteborg.
Vill vi återigen bli bäst får inte sådana här relativt små saker påverka helheten. Det som har hänt har hänt, men nu lämnar vi allt gammalt bakom oss och går vidare mot ljusa tider. 2017 med allt vad det innebar är ett avslutat kapitel. Nu kliver vi in i 2018 års säsong med helt nya förutsättningar och möjligheter. Sluta älta det som har hänt, det är tyvärr mycket som har gått fel de senaste åren. Men för att kunna gå vidare och utvecklas så måste man samtidigt kunna släppa vissa saker.

Med detta vill vi nu utlysa en nystart på riktigt, för alla inom den blåvita familjen. Var en kamrat, var stolt, var rakryggad och viktigast av allt – var en vinnare! Tillsammans är vi starka och interna stridigheter eller meningsskiljaktigheter som tar sig offentligt uttryck gynnar ingen blåvit utan hjälper enbart våra fiender.
Nu enar vi de blåvita leden och tar oss gemensamt an den kommande säsongen, fokuserar på det positiva på planen och ser till att Blåvitt återigen blir en rejäl kraft att räkna med. Sammanhållning före splittring!

Som avslutning vill vi förtydliga att vi INTE kommer acceptera några som helst situationer där NÅGON enskild spelare i IFK Göteborg utsätts för burop, smädelser, negativa kampanjer, banderoller budskap, uppvigling eller liknande – vare sig på läktaren, på nätet, på stan eller någon annanstans!
Tycker man illa om en spelare eller anser att personen i fråga har gjort misstag har man självklart rätt att tycka och tänka så. Men man kan i sådana fall visa det genom att vara tyst och låta bli att applådera/jubla – INTE genom burop!
Ingen, och då menar vi INGEN, är större än klubben och personlig prestige eller åsikter är inget som skall eller kommer att få något som helst utrymme på de blåvita läktarna. Som sagt, nu släpper vi allt gammalt och tråkigt bakom oss och tar oss istället an det som nu komma skall med raka ryggar, stolthet för klubbmärket och med en riktigt äkta vinnarinställning – tillsammans!

Vi ses nere i Trelleborg imorgon alla änglar. Obligatorisk närvaro! Vi tycker alla att det ska bli helt underbart att kicka igång det hela igen och vi kräver att samtliga gör sitt absolut bästa att utifrån egna förutsättningarna bidra till att IFK Göteborg återigen blir bäst på samtliga fronter. Oavsett om det är på planen, på läktaren, i skogen, i grusgropen, i styrelserummet, i affärslivet, bland sponsorerna eller ute på vift i världen.
Wisemen reser med full styrka ner till södra Sverige imorgon och kommer självklart representera på plats. Vi utgår från att alla grupperingar och supportrar gör samma sak. Vi ses på läktaren imorgon kamrater!
Nu vet ni alla vart vi står. En för alla, alla för Blåvitt. Nu är det dags för alla inblandade att visa stolthet för klubben och emblemet, det gäller samtliga.
Låt oss bygga den blåvita framtiden enade och tillsammans!

Allsvenskan är igång igen, världsklass! Trelleborg away, fucking love it!
Undertecknat:
Wisemen Göteborg med undergrupper

15 thoughts on “Välkommen hem Gustav Engvall!”

  1. En otroligt bra sammanfattning av dagsläget och ett mycket sunt förhållningssätt – jag är lite imponerad av denna klarsyn och ev er förväntat agerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.