UFC Stockholm

På fredagen var det dags att bege sig med flyg till Sveriges baksida för en klassisk weekend.
En ihopsnickrad Wisemen liga hade reserverat scandic malmen som utgångspunkt för helgens aktiviteter.
Resan började med UFC weight-in och senare på kvällen samlade man ihop sig på imperiet på söder för att ladda upp.


Hotellfrukost stod på menyn morgonen därpå och därefter ut på stan för att investera i skinnhandskar och handlindor inför det eventuella mötet med Firman Boys senare på kvällen. Man hade tidigare i veckan fått förfrågan ifrån gnaget att styra upp något och självklart ska FB få chansen till revansch i mindre nummer imed förra årets händelse på st.Eriksplan i premiären.
”Vi väntar på er, vill ni så går det”. Jo tack, vi hade inte tänkt att sitta på hotellrummen och lira angry birds hela helgen direkt. När nr.1 är på besök så behöver man inte hetsa fram box!
Nåväl, efter ett par timmars jägarmarch så lyckades man till slut ta sig till budofitness på Sveagatan.
Det skulle snabbt visa sig att det inte bara var kampsportsprodukter och kosttillskott som butiken hade att erbjuda utan någon minut därefter så lyckades man bli spottade utav DFG.
Lite tagna på sängen så tar det en stund att förstå att det vankas box.
Att stå med tandskydd i handen utanför en kampsportsbutik kunde ju lika väl vara standard en sån här helg?
Det var bara att samla ihop sig snabbt och gå ut och känna av temperaturen.
Det är alltså DFG som isamband haft storsamling i anknytning till platsen och som därefter konfronterar oss med ca 30 grabbar.
Butiksbiträdet hade bra kontakt med DFG grabbarna och var väll inte jättesugen på att beskåda en fight på arbetsplatsen.
Vi erbjöd oss att ta figthen på nästa gata men efter att DFG räknat in våra 7 grabbar så uppträder man fair och tar hellre figthen vid annat tillfälle med jämnare nummer. Cred!
Nu var boxtarmen igång och man kunde därefter fokusera på att försöka få till det planerade mötet med FB.

18-19 tiden försökte man sikta in sig på och helst i närområdet till hotellet för att slippa transportera sig allt för långt innan UFC-start.
Vi möts upp någon timma innan avstämd tid för att rigga plats och komma överens om antal inblandade.
Göteborgarnas förslag om att köra på Tjärhovsgatan precis utanför brandstationen accepteras. En plats där Nile city en gång i tiden spelades in och där bla. weiron i ottan kör sin truck och stämplar in varje morgon. Denna plats fick oss naturligtvis att känna sig lite mer som hemma.
Göteborgarna flaggar för att vi i nuläget är 14 grabbar startklara men ska försöka få ihop 15 totalt medans FB i dåläget va 17 som kallats in.
WM samlar ihop sig på hotellet och rapporteras startklara. Man ringer FB och kollar läget och får som svar att de fortfarande inväntar ett par grabbar.
Vi ser dock helst att boxet blir av så snart som möjligt med tanke på UFC och att det i dåläget faktiskt var exakt jämna nummer.
FB ska dock ha lovat dessa grabbar att delta i boxet och vill fördröja tiden med 15-20 minuter.
Vi avvaktar och får tillslut ett samtal om att det är dags.
En diskret catwalk i hotellobbyn och därefter har man ca. 400m till avtalad boxplats.
WM samlar ihop ligan och börjar hundra meter innan jogga upp farten in i de tätt samlade FB grabbarna som eskalerar sin patenterade ”ajuu ajuuuuu!” dressade i rånarluvor.
Fullt vev utbryter och WM visar snabbt att man har en inställning att få ned motståndet på backen så fort som möjligt för att jämna ut det nummerära underläget.
Mörkt och halt ute gör att det blir 30 sekunder vilda västern innan göteborgarna kan koppla ett rejält grepp och därefter plockar man motståndet en efter en tills dess att de flesta gnagarna ligger i fosterställning.
Ett hårt och intensivt box på totalt ca 1.30 min.
Sirener börjar tjuta i närområdet och man väljer att avlägsna sig från platsen med vetskap om att man återigen läxat upp FB i nummerärt underläge.
Sammanfattningsvis så vart det bra uppstyrt och ett fair box. Wisemen 15 vs Firman Boys 18. Seger efter 1-2 minuter för team Glenn.

Efter sammandrabbningen var det dags för ombyte på hotellet för att senare ta sig till Koh Phangan för att avnjuta lite thailändskt innan avfärd med taxi in till tele2 arena. Nu ville man se Alex Gustafsson likt WM plocka ner motståndet på jorden trots pressen på hemmaplan. Många stockholmsgrabbar på plats hade tagit del utav WM-FB boxet tidigare under kvällen. Något som vi tycker är väldigt märkligt då filmerna ska ha raderats direkt efter fighten på grund av snuten enligt råttorna?
En hyfsad gala där som bekant domaren gick in och bröt matcher något tidigt eller väldigt snabba knock outs.
På den svenska scenen så vet man om att man är inte bättre än vad man är för dagen. Att hantera en såpass hög press är inte lätt och det är små tillfälligheter som avgör. Denna gång vart Anthony Johnson bättre. Det är dock skillnad på att förlora och att vara en förlorare. Alex the mauler Gustafsson kommer igen hoppas vi!
Efter att vara något besvikna efter galan så fick man glädjas åt helgen iövrigt.
Nu var det dags att packa ihop på hotellet för att därefter bege sig till Arlanda för att ta sig hem till Göteborg.
Helgen summeras på flyget hem och det konstateras att Wisemen återigen visar vilka som är nr.1!