Wisemen vs BFC

För drygt 1 år sedan tar östtyska Dynamo Dresden kontakt med Wisemen för en kraftmätning. WM som haft problem senaste åren med FBs boxupplägg i form utav höga nummer, inställt box tätt inpå och no shows där grisen dragit det längsta strået gjorde att detta såg ut som ett ypperligt tillfälle att istället fokusera på lite proffsigare motstånd med fokus på att det ska bli av.
Göteborgarna får dessvärre vänta något halvår då mötet ska passa in i Dresdens kalender.
Bröndby tar sig i början av året friheten med en inbjudan modell u24 på vårkanten som accepteras. Några dagar innan sitt egna upplägg så väljer dock danskarna att ställa in med motivering att man inte är redo för uppgiften. WM som aldrig ställt in ett enda uppstyrt möte någonsin får finna sig i scenens lite mindre roliga spelregler och gilla läget. Med blåsväder inom kamratgården så väljer göteborgarna att nu helt och hållet förbereda sig för det tyska mötet som klubbats i slutet av augusti. Någon månad innan planerad sammandrabbning så hör tyskarna av sig och meddelar att man vill skjuta upp mötet ett par månader. WM får återigen gilla läget och man bestämmer träff med representanter ifrån båda ligor på plats för att diskutera detaljer och WM får ett par datum att välja bland. Efter mycket om och men och nästan 1 års fördröjning så får man känslan av att det nu närmar sig på allvar, särskilt med tanke på förberedelserna. En vecka före det utsatta datumet så tar dessvärre Dresden sitt förnuft till fånga och ställer in på nytt med bortförklaring att man har interna konflikter som motsäger uppgörelsen. Något som är mycket märkligt då det faktiskt var tyskarna som bjöd upp.
Göteborgarna har senaste tiden med andra ord fått avstyrda box tätt inpå från AIK, Bröndby och Dresden, och man frågar sig således om de pågår någon form utav kampanj mot ligan. Då man håller bältet så måste ju hungern vara större hos potentiella motstånd kan tyckas, men istället är det Wisemen som får leta motstånd och anpassa sig konstant. WM gör ett helhjärtat försök att hitta tänkbara ersättare för dagen i form utav massutskick in & utrikes. Bremen som planerat att möta Antwerpen samma dag kan möjligtvis tänka sig att ändra sina planer då belgarna ställt in box flera gånger tidigare, men man väljer att satsa på det planerade mötet som ironiskt nog ställs in samma dag utav Antwerpen. Antwerpen ställde även in mot AIK någon månad tidigare och vi anser att man får litegrann skylla sig själva med tanke på oproffsigt motstånd som ställer in mer än vad de kör, även om vi förstås tycker det är ett stort problem för hela scenen med dessa ryggradslösa beslut tätt inpå utan att ens försöka enas om ett nytt avtal. Man skriver trots allt på sagoscenen att WM inte är värda nummer 1 titeln som kontra sig själva ställer upp och åker land & rike, vinner boxen men kanske framförallt gått segrande mot Firman Boys de senaste 5 mötena i nr mellan 15-130.
Efter att WM kastat ut förfrågningar i Europa så besvaras till slut elden utav Tysklands nr 1 Dynamo Berlin (BFC), som dagen till ära egentligen skulle ha mött Bröndby men som på nytt ställt in ett avtalat möte. Då väljer WM och BFC att ta saken i egna händer för att inte hela helgen skall vara ett utpräglat fiasko. BFC ser helst att WM tar sig en bra bit in i Tyskland vilket godkänns, trots att de fanns en perfekt plats i södra Danmark som vart riggad och klar med Dresden ett par månader innan.

Nåväl, Wisemen Göteborg anländer till tysk mark i god tid och inväntar berlinarna på avtalad samlingsplats och slår sedan följe till dagens boxplats signerad BFC. Efter en lång bilresa påbörjas en snabb uppvärmning innan en 200m lång staredown mot de vitklädda BFC som befann sig på en något mindre yta för dagen med tanke på avtalade nummer om 25vs25. Ett något splittrat Wisemen till en början kopplar greppet om uppgörelsen i hyfsat tidigt skede och lyckas vinna mark tills dess att segern är ett faktum. Respekt till BFC som tar denna fight på kort varsel och skam till de som ställer in.

WISEMEN GÖTEBORG

5 thoughts on “Wisemen vs BFC”

  1. Medans wm klipper tyska ligor på löpande band och nu nr 1 i tyskland så kör firman boys mot dfg & kgb… det är extremt stor nivåskillnad. Även om de tar emot att säga. Respekt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.