AIK hemma / UFC borta

AIK hemma

1 dygn innan det är dags för rivalmötet mellan IFK Göteborg – AIK så informeras Skandinaviens nr 1 Wisemen att Firman Boys skall göra ett helhjärtat försök att dra med sitt beryktade färdiga paket ned till Göteborg i form av ca 60 grabbar. WM som väntat på ett boxförslag med rimliga nummer ifrån FB sedan länge lät ingen tid gå till spillo utan accepterade förslaget, och är väll i stort sett den enda ligan i Sverige som överhuvudtaget skulle kunna tänkas ställa upp med såpass kort varsel utan att tveka, detta vet FB grabbarna om och drar detta till sin fördel då man själva säkerligen planerat det hela i god tid innan. Det som kan bli ett problem är att logistiken och allt runtomkring hade kunnat bli aningens bättre om man hade haft mod nog att höra av sig något tidigare.

Hursomhelst så är det starkt att jobba fram såpass höga nummer en vardag och gnagarna har egentligen bara 2 uppgifter kvar att uppfylla efter detta. Nämligen att infinna sig på utsatt adress, på utsatt tid, vilket verkade vara lättare sagt än gjort. WM begär uppdatering angående tiden med jämna intervaller och 22:00 är upprepade gånger den tiden då FB skall vara startklara för att köra på utsatt plats.

22:00 får göteborgarna besked om försening på ca 15 minuter. Därpå följt av total radiotystnad. Frustrerade WM grabbar sitter lugnt i bilarna och undrar vart motståndet är som inte gjort entré med en enda bil på utsatt adress och tid. Detta gör att snutnärvaron känns mer het än stockholmarnas.

Kort därpå börjar civilare komma in på området och detta resulterar i att WM försöker cirkulera för att dryga ut på tiden då man inte har en aning om vad stockholmarna sysslar med.

22:19 skriver FB att man nu står startklara då man tydligen förhalat hela projektet genom att invänta 1-2 bilar. Man har heller inte tidigare brytt sig om att meddela att man samlat sig på en helt annan plats än den som varit utsatt och mest ultimat för dagens drabbning. Man hade enkelt genom dialog kunnat lösa situationer som dessa men verkar vara mer prio på egen uppvärmning med grabbarna istället för att verkligen få till det.

När WMs samling splittras blir ett par bilar pressade av civilare in i FBs samling ca 1 km ifrån men i detta skede blir det svårt att omgruppera såpass fort då man inte hade en aning om FBs egna ändringar i planeringen.
Då stockholmarna hävt i sig självförtroende i form av alkohol och substanser på väg ned till Göteborg så glömmer man helt enkelt bort att spela med öppna kort och man äventyrar hellre hela händelsen på detta sätt. Kort därpå inser man att snuten är i området och får även här försöka omgruppera sig.
Allt slutar kort och gott i no show återigen på grund av idiotiska missar som enkelt hade kunnat minimeras med lite vett och etikett innanför pannbenet.

Likt Cheers händelsen i höstas så går kända sagoscenen grabbar ut omgående och slår sig för bröstet som självutnämnda segrare genom att simulera mötet till sin egen fördel. Man intalar sig själva att WM som alltid kör oavsett vad skulle ”fly” ifrån platsen när ett par bilar råkar köra in i deras samling tätt följt av snuten.
Efter Cheers gick man ut med citatet ”ni sprang, vi vann.” Och fick i efterhand se sig förlöjligade i form av konkreta fakta och bevis. Denna gången försöker man med något liknande för att på något sätt inte tappa ansiktet helt utåt med tanke på senare årens fiaskon. Fb har knappt kört något nämnvärt överhuvudtaget men verkar tro på fullaste allvar att man kan vila sig i form.

Dagen därpå blir matchen inställd på grund av matchfiffel från fd gnagare. WM frågar om FB kan tänka sig att stanna i stan då man ändå tagit ledigt och är på plats men stockholmarna vänder hem illa kvickt precis som i höstas. Man är på något sätt nöjda med resultatet denna gång i Göteborg, att det ännu en gång nästan blev av, och det om något är väll ett kvitto på hur intresserade man verkar vara på att verkligen få till det.

Vi väntar fortfarande på att ni skall acceptera grusgrop i rimliga nummer. Tills dess så kan ni fortsätta vara åskådare på scenen då tidigare nederlag gör att ni är för rädda för att köra i de nummer som alla andra kan tänka sig att köra i, med syfte att det helt enkelt ska bli av.

Återigen bra att komma ned en vardag med såpass höga nummer, men någon form av verklighetsuppfattning och självinsikt hade inte skadat. Envisas man om höga nummer så måste tajmingen vara bättre. Nu fick WM istället sitta samlade på utsatt plats i 30-40 minuter, och det har man inte råd med i nummer av denna skala. WM har försökt 4 gånger i rad med FBs nummermelodi men på frågan om stockholmarna bara för en gång kan tänka sig att gå ned något i nummer med målsättning att i alla fall få till det så vägrar man hellre. Enda gången man kan tänkas köra nummer med sportslig chans att bli av är alltså när man hör av sig dagen innan till sitt motstånd.

AIK har med denna handlingsplan fått till 2 Box sedan sammandrabbningen mot WM i Laxå 2013. Man har blivit överkörda av WM 4 gånger i rad och med tanke på detta så förstår vi att man praktiskt taget är nöjda med att kunna simulera en ev fight till sin egen fördel, för något annat har faktiskt inte Firman Boys åstadkommit på väldigt väldigt länge.

UFC rond 2

När man inte kunde tro att de kunde gå sämre för AIKs firman boys så vart de återigen dags för UFC uppe i Stockholm. Senast  blev det som bekant en enkel seger på under minuten för WM i numerärt underläge 15vs18.
Denna gång skulle inte bli något undantag visade det sig.
WM gästspelar med 15 grabbar helgen till ära vilket oftast brukar räcka i dessa sammanhang. På lördagen kontaktar man samtliga firmor i Stockholm för att få till något i lite mindre skala men i brist på intresse ifrån stockholmsligorna så väljer man att åka in till gamla stan för att inleda kvällen. Det visar sig att Firman Boys har en tillställning bara 400 meter ifrån på en pub vid namn Skeppsbar. 2 representanter ifrån WM går in på puben för att se hur intresset verkar vara då man inte riktigt litar på att FBs kontaktperson delar ut sann info till sina egna grabbar. AIK grabbarna besvarar elden med lite blandat budskap men det bestäms att man skall prata ihop sig och höras av om ett tag igen.
WM kontaktar återigen FB som menar på att ska de bli något så är det göteborgarna som får ta sig till deras pub men att inställningen kunde ha varit bättre då de fanns lite mixat sällskap på plats och att dresscoden för dagen inte var ultimat för en holmgång.
Göteborgarna bestämmer sig för att gå ned till FBs pub för att känna på tempen och detta meddelar man i samma stund. FB har veckan innan myntat kommentarer som att WM skulle va någon form av ”kurragömma-liga” i och med händelsen i Högsbo och givetvis så tar göteborgarna detta på fullt allvar och vill meddela sin ankomst i stan i form av en ”tittut-aktion”.
13 boxklara WM ställer upp sig på andra sidan gatan för att se vad 25 firman boys/ultras kan åstadkomma i sin egna stad. Det verkar inte vara något större intresse till en början då WM försöker provocera ut sitt motstånd men håller samtidigt avstånd ifrån krogen för att inte blanda in övriga gäster. Fler och fler Gnaget tar sig ut på utsidan och till slut är man ca 25 man som står startklara. Efter en kort stand off så dras startskottet och det brakar loss. Glas, bord och stolar flyger ifrån gnagarna och göteborgarna besvarar elden samtidigt som de försöker ducka glasregnet. Det försöker också en försvarslös tjej som hamnat mitt i smeten men som hjälps åt sidan utav wm grabbar. FB får fri väg för att komma ned och ta fighten på gatan men väljer istället att hålla sig så nära entrédörren som möjligt. Det fightas till och från i 3 minuter och varje gång WM sakta men säkert går därifrån då inte FB tar fighten på gatan så kommer gnagarna med en efterhängsen attack som besvaras omedelbart genom att pressas tillbaka mot puben igen och till slut anländer snuten och WM tackar för sig.
Återigen med en pub attack i numerärt underläge som i praktiken ska vara nästintill omöjligt att vinna då det egentligen räcker för FB att ta fighten på gatan så löser snuten ett oavgjort resultat precis som vid Cheers i höstas. Men även denna gång så har man alldeles för hög respekt för WM och tar hellre det säkra före det osäkra. Lite komiskt då man under samma vecka beskyllt Ajax som var i stan för att använda tillhyggen, och nu gör man exakt det samma själva.

Dagen därpå samlar WM ihop sig under dagen och det kan konstateras fåtal skador i och med förgående kvällens glasregn m.m. Fåtal WM tillkommer under dagen då det vankas UFC med allt vad det innebär. Med tanke på resultatet dagen innan så låg det nu helt och hållet på gnagets ansvar att få till något. Efter en 3 rätters på Medborgarplatsen där man har fina minnen så beger sig WM till UFC galan i Globen och av en slump så har också 10 talet FB stämplat in på en sektion i nära anknytning. Det blir en kort stand off med fåtal vakter och civilare inkluderat. WM står redo för FBs tänkbara revansch från  dagen innan men det delas enbart ut tjyvsmällar från båda läger och det hela slutar med att man går in på galan åt varsitt håll.

Efter att ha skådat Alexander Gustafssons show i main event så var det dags att packa ihop för denna helg och bege sig ut från stan. FB som inte tagit tillfälle i akt inne på arenan har dock andra planer. Under kvällens gång har man ringt in förstärkning i form av ca 40 grabbar för att boosta sitt självförtroende. Man sätter tydligen en kvinnlig spotter på WM som ihop med 1 piket bil slår följe ned till Gullmars station. Inga grabbar till synes och med tanke på snuthäng så väljer WM att röra sig ett par stationer bort för att se hur det utvecklar sig. I samma stund får man veta FBs planer i form av kvantitet där man inte vet om man skall skratta eller gråta. Göteborgarna splittras kort därpå upp då en del skall hemåt och fåtal ska stanna kvar i staden. Det FB väljer att göra kan klassas som modern tids mest fega och hederslösa övertramp alla kategorier. Den kvinnliga spottern som FB skickar med hakar på 2 ensamma göteborgare till ett hotell. Några minuter efteråt kommer en full FB mobb in på området för att göra rent hus. En ensam WM får ta fighten på utsidan och utsätts för grovt övervåld i ca 15 sekunder följt på att man även snor med sig denna mans T-shirt som souvenir. Att sno med sig saker i huliganvärlden är ett tecken på förnedring och att man på något sätt vill stoltsera med händelsen utåt. Man är alltså 40 vs 1 och slår sig för bröstet för denna handling när man på ett ett hyfsat fair sätt i alla fall kunde välja ut en av sina bästa och köra med fair villkor. En annan oskriven regel är att man brukar ställa upp i grusgrop om ett ev föremål. Då FB haft stående inbjudan ifrån WM sedan lång tid tillbaka i nummer kring 50 gör det hela ännu mer patetiskt. WM har försökt 3-4 gånger på FBs villkor som har resulterat i absolut ingenting. Göteborgarna som också har 4 raka segrar bör ju ändå vara de som borde diktera villkoren då man håller i titelbältet men i vanlig ordning så får man försöka anpassa sig så gott det går för att FB ska ställa upp och för att det ska bli någonting överhuvudtaget.
Vi kan förstå viss frustration för pub attacken kvällen innan, men då är det ändå tal om 13 vs 25 i nummer, och där gnagarna har alla chanser i världen att uträtta något med tanke på förutsättningarna. Men att gå på en ensam grabb har sedan svenska scenens start varit en oskriven regel, något som AIK följt upp sisådär genom åren. Nu har man visat sitt sanna jag och satt spelreglerna.
Återigen går WM vart man vill helt öppet på Stockholms gator och torg i mindre kvantitet. Man är idel öra för i stort sett allt och man gör det som man kan kräva utav en äkta firma i fiendeland.

På återseende!

Wisemen Göteborg

11 thoughts on “AIK hemma / UFC borta”

 1. Är de en FB som skriker gå härifrån?

  Sen som varken gbg elr aik. Credd till wm. Va fan sysslar ni i gnaget med?

 2. Åååååååaaaaaa. !!!!! Blir så jävla trött på sagoscenen, FB ljuger helt ogenerat om bland annat antal inblandade och händelseförlopp trots att det finns film på händelsen på Skeppsbron . Helt seriöst hur länge som kan dom gå runt i din drömvärld. Dom kanske är kungar i Sthlm men när det kommer till den nationella / Skandinaviska scenen så är det WM som gäller och det vet alla firmor , till och med FB vet om det och det måste vara jobbigt för dom när dom själva vet att dom ljuger , jävla pack !
  Kör på WM ! Kan inte vara stolltare över våra grabbar . 4-5 WM .

 3. Är väl ganska givet att FB ringde snuten i fighten som skulle ägt rum Högsbos industriområde.
  Varför befann man sig annars inte ens på rätt plats?
  Sen skylla på att WM dragit på sig snuten är kort sagt under all kritik! FB är bara tuffa när man är minst dubbelt så många eller kanske helst av allt tre gånger så många man som WM. Annars ringer man snuten (skyller på WM efter såklart), kastar glas, är för ”fint klädda” och fortsättning följer.

 4. Ghb

  Ja, varför inte? Det är Sveriges i särklass mest rädda firma för Wisemen. Det går helt i linje med vad vissa gör när dom är sårade, rädda, splittrade och framförallt inträngds i ett hörn, vilket faget Boys vart länge nu. Dom är helt enkelt väldigt desperata.

  GBG!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.