IFK Göteborg årsmöte 2016

Efter ett minst sagt händelserikt förgående år på både gott och ont så vart det nu dags att göra sina röster hörda på årets årsmöte signerat IFK Göteborg. Rekordhöga 635 personer hade tagit sig till burgårdens kongress.
Givetvis var den äldre blåvita generationen först på plats för att taktiskt bunkra upp på de första raderna med bjudfika.
Mötet förklaras öppet och Jan Hallberg får förtroendet som mötesordförande.
Något som minst sagt skulle skapa irritation då medlemsdemokrati verkar vara helt främmande för denna man.
Med personliga åsikter i debatten redan före beslut/röstning så sätter denna man en helt egen agenda och nivå på mötet och är alltså inte ens i närheten utav att vara objektiv eller saklig.
Efter ett halvhjärtat försök av Jan att ignorera pressfrågan så är det medlemmarna som får pusha för omröstning om detta.
Något som resulterade i att pressen trots allt fick stanna innanför dörrarna.
Med andra ord uppdukat för personer utan intresse för själva klubben att skapa egna svarta rubriker i media.
Många röster gjorde sig hörda denna afton. Men det var först vid frågan om den gamla styrelsen skall få ansvarsfrihet eller inte som tempen i lokalen steg.
Mötesordförande Hallberg verkade mån om att snabbt bli kvitt denna punkt och klubbade på eget bevåg igenom frågan flertalet gånger.
Hallberg blir dock avbruten utav ett antal personer i lokalen som begärt ordet.
Man lyfter både för och nackdelar med ansvarsfrihet med tanke på året som gått och man väntar i stort sett bara på att en demokratisk omröstning skall få avgöra styrelsens öde.
Hallberg har dock andra planer och likt en proffssnickare så slår mannen ifråga klubban i bordet flertalet gånger och ignorerar med andra ord medlemmarnas begäran om omröstning i frågan.
Protester utbryter då det står klart och tydligt i föreningens stadgar att om de begärs votering så skall detta följas upp.
Men mötesordföranden står på sig och agerar likt nordkoreanska Kim Jong-un.
I detta läge anses mötet varken seriöst eller demoktratiskt och en uppsjö medlemmar väljer att lämna mötet i protest.
Påvägen ut så gör sig en P-O Ljungqvist sig lustig och föreslår en applåd. Något som givetvis gör att tempen stiger ytterligare men P-O väljer att ta till taktisk reträtt vilket anses vara ett klokt beslut.
I respekt för IFK Göteborg som förening så väljer man att lämna mötet utan någon större handling, trots att en del utav medlemmarna på mötet minst sagt uppträtt helt utan respekt och kamratanda.

Vi ser trots allt positivt på framtiden och gav styrelsemedlemmarna en tydlig markering om att deras handlingar inte går obemärkt förbi och skulle detta fortsätta med en negativ spiral så kommer det att få konsekvenser. Kort och gott så ser vi och hör allting. Nu sattes nivån inför kommande säsong med Hallberg i spetsen och vi vill passa på att hedra detta genom att köra exakt samma kavaj.
Allsvenskan 2016! – we salute you!

3 thoughts on “IFK Göteborg årsmöte 2016”

  1. För er kännedom
    Ansvarsfrihet är mer en formaliafråga, man kan inte rösta om det utan att det finns ett verkligt Case bakom. Blir liksom helt meningslöst att ”vägra ansvarsfrihet” när det inte finns något skadeståndskrav eller liknande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.