Gothenburg United vs GAIS

Efter drygt en månads kontakt och planering med Gais, så fick våra yngre grabbar i Gothenburg United till ett uppstyrt box mot Gais firma. Gais har tidigare genom åren testat på att möta flera olika konstellationer av blåvita ligor, såsom WM/GYD/YCG, GYD/YCG/GU, GYD/YCG, YCG/GU mm och fått torsk samtliga gånger. Så nu var det bestämt att endast GU skulle stå för motståndet. Kanske skulle lyckan vända nu?

Platsen var bestämd till ett perfekt industriområde ute i Partille och GU´s matchställ för dagen var självklart rött.
När GU är samlade, klara och uppställda på plats meddelar gais att man inte lyckats komma till platsen pga bilproblem. Istället har gais kört en lägenhetsamling ute på Hisingen och 5 minuter innan avtalad tid låter man även GU ta del av denna info. Självsäkra på sin sak gör man ingen stor grej utav detta, utan GU meddelar gais att man kommer gärna bort till Hisingen och visar vem som är herre i stan.
– Ge oss bara 15 minuter så är vi där!

När GU anländer till platsen på Hisingen och kliver ut ur bilarna så står Gais redan uppställda på den bestämda fotbollsplanen, upppumpade i bara överkroppar och påtända upp till öronen. Filmrekvisita i form av kamerastativ och filmare på båda kanter står redo, allt för att dokumentera en eventuell förstavinst för gais mot en blåvit firma.

32 st GU kliver in på planen i samlad trupp och gais 34 man tunga liga står riktigt tight packad på andra sidan planen. De båda grupperna börjar gå mot varandra och håller ihop linjerna bra. Första kollisionen är brutal och det smäller riktigt riktigt hårt. Mycket folk går i backen och det splittras upp rejält.

Efter ca 2 minuter så har ingen liga vunnit någon mark, trots konstant frenetiskt boxande. Det blir en kort stand-off, då båda firmor samlar ihop sina gubbar. Det märks att båda ligorna är väldigt trötta och att det nu är vilja och adrenalin som driver grabbarna. GU gör en push och nu tar GU´s kvalitet över, trots ålderskillnaden mellan våra Yngsta och Gais hela firma.
GU´s fysiska, mentala och aggressivare färdigheter tar ut sin rätt och gais blir återigen påminda om instinkten som sitter i deras ryggrader. Sakta men säkert börja gais backa bakåt, samtidigt som GU får blodad tand och kliver obevekligt framåt och nu är det inget snack om hur det här boxet skall sluta. Gais har nu backat såpass långt att man är intryckta i ena kanten av fotbollsplanen och har ett 2 meter högt stängsel bakom sig. Man har ingenstans att fly. GU får fritt fram att göra slut på sina offer. Boxet får sin naturliga avslutning, efter ca 4 minuter, när ALLA gais ligger utslagna i en enda lång rad längsmed stängslet.

Summa summarum, riktigt bra vev från båda håll. Gais levererar ett relativt(nåja, bilproblemen är väl inte så imponerande men men) problemfritt box, man ger även bra motstånd för våra yngre grabbar och man gnäller inte. Vi tackar härmed Gais för visat intresse, men frågan är vad nästa steg är för gais firma? Ultras Göteborg känns som det naturliga steget.

På återseende kära vänner, och tack för en underbar höstdag i Göteborg!

4-5 WM! 6-7 GU!!!