BOX X2 LÖRDAG

Wisemen – GAIS

En härlig vårdag med skinande sol bäddade för ett klassiskt derbybox. 35-35 var sagt och som i tidigare möten så var det inga konstigheter att följa överenskommelsen.

Ett industriområde ute i Partille blev destinationen för dagen där gaisarna fick äran att mobilisera sig först. En kort stund därefter rullade även våra bilar in. Man gick ut med dagens kodex att avsluta boxet på ett så snabbt och hårt sätt som möjligt, det ska inte finnas några tvivel om att WM står som solklara segrare i slutändan.

Ett hav av röda tröjor, handlindor och tandskydd gör sig klara på parkeringen för att därefter ta sig till fots 500 meter där de svartklädda gaisarna uppmärksammade sig. Gais står kompakt och i armkrok för att ge oss så lite utrymme som möjligt att forcera. Ett sista djupt andetag innan man kastar sig in i varandra. GAIS trycks ganska omgående bakåt några meter med sitt bakre led och blir aningens splittrat. Denna bjudning tackar vi och tar emot men det är först efter ca. 1.30 minuter som segern är ett faktum.

Wisemen som klara segrare men får tillägga att kvalitén blir bara bättre och bättre efter varje möte, övning ger färdighet. Ju fler aktiva grabbar under boxet desto bättre vev. Tack för idag och på återseende!
140618 wm-gais

Wisemen – Bröndby (-22)

Då även dags för dagens andra box. Denna gång ett internationellt möte med danska Bröndby som gäster. Halmstad blev mötesplatsen för dagen en bit ute i skogen. WM först på plats för att därefter guida danskarna till samma ödemark.
20-20 var sagt och efter inräkning så stämde detta ypperligt. Man hade även kommit överens om att ha 22 år som maxlimit på boxdeltagare och med ett hyfsat intränat öga så verkade även detta hållas på en bra nivå utan att legitimation var nödvändigt. WM i rött och danskarna i en något vågad gul kulör. En lång och smal sandväg blev eftermiddagens underlag och efter att danskarna samlat ihop sig så var det dags för våra yngre förmågor att visa vad de gick för. Ett taktiskt samlat Bröndby går sakta fram på vägen för att möta upp deras nordiska fiender. En hård clinch där grabbar från båda led går i backen och även ramlar ned i vallgraven som utmynnade sig precis bredvid vägen. Bröndbys grabbar får ett kort övertag i början men utnyttjar inte detta och likt sina förebilder i den äldre kärnan så krigar även de yngre wm med samma hjärta. Man tar tillbaka mark och lyckas samla ihop sig och skapa en stabil front igen som efter 2.30 minuters hårt vev får danskarna att till slut retirera. Man skonar sina motståndare trots att det förekommit en del övervåld när danskarna hade ett kortare övertag en period i boxet.  Hursom så är det med största stolthet som vi klappar oss för bröstet för denna yngreseger med tanke på att vi för dagen har mer än halva ligan bestående av nya förmågor och för att en handfull grabbar kört ytterliggare ett box tidigare under dagen. Man tar sitt ansvar och trots ett hårt och stabilt motstånd lyckas man gå segrande ut. Vi tackar Bröndby för en bra fight. På återseende!

 

140618 gyb-bröndby