AIK – IFK GÖTEBORG

På lördagen, alltså 2 dagar innan premiärmmötet mellan AIK – IFK göteborg mobiliserade sig göteborgarna i fiendeland.
Firman Boys har för kvällen kick-off i Sundbyberg och de andra 2 stockholmslagen borde ju vara sugna på att överaska landets creamdelacream firma nr.1, Wisemen Göteborg! Allt var bäddat för en händelserik helg.
Vi satte oss för kvällen inne på Imperiet på Söder för att planera våra dagar på sveriges baksida.

Söndagen bjöd inte göteborgsgrabbarna på mycket mer än förgående kväll förutom de som fiskarna skapat själva på stan. Man gick bärsärkagång ute på Söder på kvällen för att få någon form att konfrontation. Men Stockholm leverarade ungefär lika mycket som AIK fotboll dagen därpå.

Matchdag var kommen och en tidig brunch övergick till pubsamling på fridhemsplan där det tog ett par timmar för polisen att lokalisera Göteborgs Kat C. Även här var det förvånansvärt dött ifrån FB. Efter att snuten till slut lyckats få span på Wisemen så splitterade vi upp oss i smågrupper om 10 och tanken var att med tunnelbana ta oss till Gamla Stan för gemensam samling med övriga göteborgare.

För 11 st pendelresenärer så blev denna resa dock dagens enda slagväxling. 8 st Firman Boys gick av en slump förbi de lokalförvirrade Wisemen grabbarna och efter gemensamt beslut tar bägge ligorna pendeln ihop en hållplats imed tunnelbanans alla kameror och vi alla hamnar till slut på St Eriksplan. Stämningen på pendeln går att ta på där båda ligorna iaktar sina kommande motståndare som de bara några minuter därefter ska få slänga sig in i. Med lite is i magen så vandrar vi först upp på St Eriksplan ovetande om hur många gnagare som kommer att ansluta. Vi ställer oss ca.15 meter ut på gatan för att ge Firman en ärlig chans att få en vettig uppställning framför rulltrappa/trapporna. En civilare har dock uppmärksammat om vad som komma skall och bara ett fåtal sekunder innan det smäller är han startskottet för dagens drabbning.

Kort därefter så kliver 8 st Firman upp på gatan. De får 5-10 sekunder på sig att iakta sina motståndare innan vi sätter in tandskydden i käften och kör en patenterad tsunami attack.
Ett 10 sekunderbox uppstår där Firman omgående trycks bakåt utav oss och kort därpå gör en taktiskt reträtt i panik ned samma väg där de kom ifrån. WM blir kvar på plats med en civilpolis som slår på allt som rör sig, minst lika delaktig som oss grabbar i fighten med andra ord. Man ser hur FB med älgkliv springer ner i tunnelbanan igen med de ännu inte läkta rådjursögonen ifrån Laxå.

Nöjda med sammandrabbningen så beger vi oss mot Gamla Stan där övriga väntar och vi tar oss därefter mot Friends Arena och bortapremiär.
Polisen som varit totalt osynliga hela dagen får före matchen för sig att frihetsberöva göteborgsgrabbarna för legitimation, kamerainspelning och plåtning.
Efter en stunds poserande var det dags att göra entré på Friends, som för dagen var inomhus trots det soliga vädret.
Fotboll ska spelas utomhus!
Imed arrangörernas efterblivenhet så skapas det ett rökmoln ifrån övriga supportras bengaltändning och matchen får avbrytas en kort stund.
Matchen vinns till slut utav IFK Göteborg som bekant med 0-2 och vi beger oss mot feskekörka och Göteborg igen med 3 poäng och en sammantaget lyckad helg men också förvånades över att stockholmslagen totalt ignorerat oss.

Tack för kaffet!