Wisemen vs Firman Boys – Cheers Vasastan

Återigen dags för ett rivalmöte i Göteborg. Då stockholmarna lyst med sin frånvaro senaste åren så vart Wisemen aningens tagna på sängen när Firman Boys 3 timmar innan ankomst till Göteborg meddelar att man är påväg ner med 30-50 grabbar och som dessutom vill styra så snart som möjligt. Göteborgarna börjar omgående koka ihop en färgstark liga för dagen. Medans man gör detta så får man efter ett tag infon om att ett 10-tal FB satt sig mitt i centrala Göteborg på en dessutom ökänd IFK Göteborg pub vid namn Cheers. I detta skede lägger Wisemen om dagens taktik något. FB lär kunna trycka på en pub under begränsad tid tänker vi och vi har även sett till civ bilar i närheten.

Efter en snabb intressekoll i ligan så står 15 wisemen och 10 GYB klara för att skaka om innerstan i form av ett klassiskt old school upplägg. I detta skede får man info om att Firman är ca 40 grabbar inne på Cheers och man väljer således att snabba på projektet aningens då 25 Wisemen kändes som tillräckligt för dagen för att minimera snuthäng. Göteborgarna som har samling bara ett par flaskkast ifrån Cheers tar sig med bestämda steg bort mot Vasa. Man har någon minut innan avfärd skickat iväg en Wisemen representant för att förbereda FB om att vi är på ingång.

Vi ser fåtal civare i anknytning och en del FB på uteserveringen som väljer att gå in på puben i samband. Därefter inleds massiv hets för att försöka locka ut ett numerärt starkare AIK från puben genom att lämna så mycket yta som möjligt att ta sig ut på. Detta vart dock lättare sagt än gjort då det verkade vara mer prio på att dricka upp biran inne på puben än att komma ut och slåss. Vi vill dock credda de ca 15 FB grabbarna som faktiskt tog fighten till slut och att man valde att köra med nävarna istället för glasregn och dylikt.

Videon talar lite för sig självt.

Firman boys har egentligen ALLT att vinna genom att enbart gå ut från puben och ta fighten på gatan. Snuten hade på lång sikt löst ett oavgjort resultat genom att bara närvara på plats. Men när över 50% av ligan står kvar inne på puben så blir ju resultatet rent ut sagt pinsamt. Detta är inte Stockholm, detta är Göteborg! Vi har järnkoll på våra gator och vi hade definitivt hoppats på mer vev i anknytning till Cheers denna dag.

Rykten säger att stora delar av FB lämnat Göteborg efter gårdagens händelse. Man har alltså kommit till Göteborg, ätit en snabb burgare på Cheers, åkt på pisk och därefter åkt raka vägen hem igen? Trodde det var ni i Stockholm som va ”äkta” matchdagsgrabbar, men icke. De som valde att ta ledigt från jobbet idag önskar vi hjärtligt välkomna till Ullevi för en match mot ett formsvagt blåvit, men och andra sidan ett formstarkt Wisemen.

Efter göteborgarnas stilrena old school attack alá Cheers så haglar bortförklaringarna in från FB och det är lite därför vi vill rättfärdiga alla frågetecken med bifogad video signerad WISEMEN GÖTEBORG.

19 thoughts on “Wisemen vs Firman Boys – Cheers Vasastan”

 1. Klinisk attack. Mycket stiligt, svårt komma med bortförklaringar då filmen visar allt. Firman åkte igen! Var dom ens kvar på matchdagen?

  1. Sagoscenens svar var inte direkt överraskande iallafall.. De va 3 civilpoliser utanför puben som stoppade alla utom 15 personer att ta sig ut i omgångar.. måste varit extremt stora poliser.

 2. Klockan rent !!
  Och på Sagoscenen säger man att två civilkläda poliser gjorde som gjorde att dom inte mer folk kunde koma ut från puben . Stora stygga aik !! Ni kan inte ens ta er förbi två poliser ,
  Hahaha!! Jävla nollor .

  Bra gjort grabbar. Jag är stolt över er WM

 3. Sagoscenens ursäkt blev såklart de tre stora starka civilarna som stod utanför puben och höll tillbaka alla utom 15 i deras mobb som lyckades ta sig ut i omgångar.. Måste varit världens största poliser

 4. Det här var ju fint och så, men knallskottet på Sana har demoraliserat hela säsongen. Vi hade slutat högre om det inte vore för er inblandning. Lite skärpning till nästa år?

  1. Wisemen tar inget ansvar på läktaren längre då man valt att bryta ett tidigare manifest med IFK styrelse. Styrelsens enda uppg va och ta de lugnt utåt i media, vilket man inte följde upp. De åren vart de lugnaste någonsin på läktaren. Så du får nog vända dig till säkerhetssheriff Mike eller liknande, som dock är mer polis än säkerhetsansvarig, men men. Alla händelser som sker i nuläget är privata handlingar och inte som grupp.

 5. Kändes inte som någon sagolik bortförklaringt på Sverigescenen. Hela texten genomsyrar deras besvikelse och nederlag mot en bättre firma. Vad ska dom göra åker dom fem timmarna tar några bärs, åker tydligt samt åker femtio mil hem igen utan att ens stanna på matchdag.

  4-5 WM!

  Sveriges ledande ligist organisation!

 6. Varför komma till puben där det va minst chans att bli av och inte möta upp dom på gatorna i närheten. Alla vet vad som bestämdes…

 7. bestäm ett möte och kör över dom hårt sen om man måste möta dom på deras plats så gör det men ring i god tid så dom alla komma ut och dansa sen ger man säg på varandra och slås till sista man om dom inte går med på det då vet ni det är internet krigare och inte gatan huliganer eller grus grop huliganer utan då kanske ska dom ska lägga ner sin firma eller låta dom yngre ta deras plats för dom ställer upp och inte snackar skit på nätet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.