Välkommen hem Gustav Engvall!

Wisemen med undergrupperingar har tagit följande beslut:

På grund av IFK Göteborgs ekonomiska och sportsliga situation och den nystart som föreningen gör har vi inte råd med några som helst hinder på vägen, och inte heller splittring inom våra supporterled.

Därför har vi beslutat att till 100% stå bakom värvningen av Gustav Engvall, oavsett den historik som finns och oavsett den eventuella prestigeförlust det innebär för vissa av oss.
I det läge vi befinner oss anser vi att alla till buds stående medel måste maximeras för att nå resultat på planen.

Vi kommer som läget är inte tolerera att NÅGON enskild spelare i IFK Göteborg utsätts för burop, smädelser, negativa kampanjer, banderoller budskap, uppvigling eller liknande – vare sig på läktaren, på nätet, på stan eller någon annanstans!

Tycker man illa om en spelare eller anser att personen i fråga har gjort misstag kan man i sådana fall visa det genom att vara tyst och låta bli att applådera/jubla – INTE genom burop!

Utförlig förklaring till vår ståndpunkt följer nedan:

/Wisemen med undergrupperingar

Idag är det påskafton 2018, och imorgon är det äntligen dags för premiär i Trelleborg inför minst 4-5 tusen blåvita supportrar på Tjångavallen. Det kommmer förmodligen vara snö, kallt och blåsigt och det gäller för samtliga IFK Göteborgs krigare på planen, bänken och läktarna att verkligen göra allt som bara går och lite till för att bärga hem säsongens första seger! Detta ska vi göra med stolthet, hjärta, passion, hetta och vinnarmentalitet och framför allt så ska vi göra det tillsammans. En för alla, alla för Blåvitt!

Vi kommer från ett riktigt turbulent, stormigt och på många sätt uselt 2017. Under flera år har vi som lag, förening och klubb underpresterat på väldigt många fronter, vilket under förra året nådde sin kulmen på flera sätt. Att påstå att IFK Göteborg har misslyckats samt hamnat på efterkälken är dessvärre långt ifrån en överdrift.
Med Sveriges fortfarande största och starkaste varumärke i klassen så måste vi samtidigt rakryggat erkänna att vi inte riktigt bär upp vår kostym för tillfället. Vi klarar inte av att möta de högt ställda förväntningar som alltid skall finnas på Blåvitt och inte heller att utnyttja den enorma kraft och potential som finns i och runt omkring föreningen.
Med det sagt så ser vi 2017 som slutet på något gammalt, grått och unket och istället början på en utrensning och ett uppvaknade i hela organisationen. Detta är nämligen vår enda chans att komma tillbaka! Att stå starka, stolta, rakryggade och övertygade om att vi nu åter är på väg mot toppen igen!

Den blåvita läktarkulturen är fortsatt riktigt stark och levande. Både hemma på Gamla Ullevi, runt om i Sverige och i Europa.
Tifogruppen har steppat upp flera steg och levererar nu tifon och läktararrangemang på en riktigt hög nivå.
Kommandobryggan med alla grupper som huserar där tar som alla vet ett riktigt stort ansvar och levererar bra tryck och stöd.
Levande Sittplats fyller sin funktion och bidrar också till den enorma ljudkuliss som uppstår när vi alla kör på gemensamt på hela arenan.

Under 2017 hände väldigt mycket i föreningen, och oavsett vad man tycker i vissa enskilda frågor så är nuläget fakta och det andra är historia.
Spelare har lämnat, styrelsemedlemmar har lämnat, folk i tränarstaben har lämnat och kvar står vi nu med det som idag är verkligheten. Här väljer vi att se det enbart positivt och vill uppmana samtliga supportrar att sluta upp unisont bakom klubbmärket.
Föreningen visade handlingskraft då man gjorde sig av med Lennartsson och Edlund och vi har fått en ny spännande tränare i Poya. Här visar man upp nytänk och visioner då man tar in ett relativt oerfaret tränarnamn, en ung kraft med nytt offensivt tänk, massor av ny energi och stor tro på både föreningen och sina egna idéer.
Vi har fått in en ny kompetent ordförande i Mats Engström som i kontrast med den tidigare personen på den positionen är som att jämföra natt och dag. Här har vi fått in en mycket kompetent ledare som nu är på helt rätt position och i våra ögon är helt rätt man att vända den blåvita skutan på rätt köl igen.

I den sportsliga organsiationen har mycket hänt hela vägen från A-lag till nya upplägget med akademin och nya elitgrupperna/U-lagen mm.
Vi ser att viljan att förändra, förbättra och ifrågasätta gamla rutiner och arbetssätt finns och med kompetens på rätt positioner både tror och hoppas vi att IFK Göteborg nu återigen är på rätt väg.
Senast igår vann vår Blåvitt Elit 1-grupp Ligacupen för 19-årsklassen genom att slå Djurgården i semifinal och sedan enkelt besegra AIK i finalen med 2-0. Ett bra kvitto på att vi är med i den yttersta toppen på ungdomssidan. Framtiden ser ljus ut med flera spännande spelare i de yngre årskullarna och det märks även när det är dags för landslagsuttagningarna med många blåvita namn i pojk- och ungdomslandslagen.

Både vår elitverksamhet samt våra ungdomslag och akademin har Sveriges bästa förutsättningar att bedriva träning och utveckling med både Kamratgården och Prioritet Serneke Arena (PSA) att tillgå. Kort sagt så finns alla möjligheter och förutsättningar för att klubben inom en överskådlig framtid återigen ska vara med i toppen igen på riktigt. Det som gäller är hårt jobb från samtliga spelare i alla åldrar, ledare, tjänstemän, kansliet, styrelsen, samtliga supportrar, sponsorer med flera för att vara med och driva upp IFK Göteborg dit vi hör hemma igen!

För att återknyta till rubriken så kommer vi till Gustav Engvall. Välkommen hem!
Spelaren som kom till Blåvitt som 16-åring från Öland. Som har gått hela vägen genom vår akademi till a-laget. Som har representerat de svenska pojk- och ungdomslandslagen som blåvit spelare och ambassadör. Som nu alltså återigen är tillbaka i IFK Göteborg!
Visst håller även vi med om att det varit lite väl mycket tweets och gulligull med aporna uppe på Skansen och det vet självklart Gustav om.
Även detta skall värderas i förhållande till hur situationen var där och då. Självklart måste även IFK Göteborg vara självkritiska till att en egen spelare hellre går till en annan svensk klubb än att vända hemåt när tillfälle uppstår. Sådant får och skall naturligtvis inte ens kunna hända!
Nu vet vi i efterhand att mycket var stora missförstånd pga Jörgen Lennartssons falskspel, konflikträdsla och brist på ryggrad. Vi får inte glömma hur situationen såg ut i Blåvitt då Gustav lämnade eller hur det såg ut när det var aktuellt med allsvensk återkomst.
Det var kaos i IFK Göteborg och med facit i hand beträffande både Frank Andersson och Jörgen Lennartsson kan man enkelt lägga pusslet om vad som egentligen hände bakom kulisserna.
Nu har i varje fall både klubben och Mats Gren personligen löst och rett ut alla eventuella frågetecken med Engvall och han är nu åter en blåvit spelare. Han SKALL och kommer också att behandlas och bemötas som en blåvit spelare från och med nu direkt.
Gustav Engvall kommer vid tillfälle förklara sina tweets och situationen kring det, vilket vi givetvis även står bakom. En offentlig förklaring kring det är självklar.
Utöver det anser vi att det gamla nu är utagerat och ej skall utgöra hinder för Engvall som spelare i dagens Blåvitt, samt inte heller bli ämne för vidare kampanjer eller läggas någon mer tid eller energi offentligt på. Argumentet om att Engvall ”stämt Blåvitt i en utsatt ekonomisk situation” lämnar vi helt utan beaktande. Här ber vi helt enkelt bara alla att gå tillbaka till sig själva och fråga om man själv vill ha ut all den lön från sin arbetsgivare för utfört arbete som man enligt avtal har rätt till? Dessutom är tvisten löst!

Nu ser vi framåt kamrater, mot premiären och mot årets säsong. Vi har något riktigt bra på gång och vi är extremt starka tillsammans!
Med dagens verklighet i IFK Göteborg med nuvarande ekonomiska situation, truppstatus samt så mycket nytt både gällande spelarmaterial, tränare, spelsystem, fotbollstänk och nya metoder i klubben välkomnar vi självklart en spelare av Engvalls kaliber med de spetsegenskaper han besitter tillbaka till oss i Blåvitt.
Vi vill även att alla ska ha med sig att det är Poyas uttryckliga vilja att just Engvall skulle tillkomma i truppen. Med tanke på hans egenskaper som fotbollsspelare, men även pga en förmodat kort startsträcka då han redan kan och känner klubben väl, har vänner i laget och vet hur allt fungerar i och kring IFK Göteborg.
Vill vi återigen bli bäst får inte sådana här relativt små saker påverka helheten. Det som har hänt har hänt, men nu lämnar vi allt gammalt bakom oss och går vidare mot ljusa tider. 2017 med allt vad det innebar är ett avslutat kapitel. Nu kliver vi in i 2018 års säsong med helt nya förutsättningar och möjligheter. Sluta älta det som har hänt, det är tyvärr mycket som har gått fel de senaste åren. Men för att kunna gå vidare och utvecklas så måste man samtidigt kunna släppa vissa saker.

Med detta vill vi nu utlysa en nystart på riktigt, för alla inom den blåvita familjen. Var en kamrat, var stolt, var rakryggad och viktigast av allt – var en vinnare! Tillsammans är vi starka och interna stridigheter eller meningsskiljaktigheter som tar sig offentligt uttryck gynnar ingen blåvit utan hjälper enbart våra fiender.
Nu enar vi de blåvita leden och tar oss gemensamt an den kommande säsongen, fokuserar på det positiva på planen och ser till att Blåvitt återigen blir en rejäl kraft att räkna med. Sammanhållning före splittring!

Som avslutning vill vi förtydliga att vi INTE kommer acceptera några som helst situationer där NÅGON enskild spelare i IFK Göteborg utsätts för burop, smädelser, negativa kampanjer, banderoller budskap, uppvigling eller liknande – vare sig på läktaren, på nätet, på stan eller någon annanstans!
Tycker man illa om en spelare eller anser att personen i fråga har gjort misstag har man självklart rätt att tycka och tänka så. Men man kan i sådana fall visa det genom att vara tyst och låta bli att applådera/jubla – INTE genom burop!
Ingen, och då menar vi INGEN, är större än klubben och personlig prestige eller åsikter är inget som skall eller kommer att få något som helst utrymme på de blåvita läktarna. Som sagt, nu släpper vi allt gammalt och tråkigt bakom oss och tar oss istället an det som nu komma skall med raka ryggar, stolthet för klubbmärket och med en riktigt äkta vinnarinställning – tillsammans!

Vi ses nere i Trelleborg imorgon alla änglar. Obligatorisk närvaro! Vi tycker alla att det ska bli helt underbart att kicka igång det hela igen och vi kräver att samtliga gör sitt absolut bästa att utifrån egna förutsättningarna bidra till att IFK Göteborg återigen blir bäst på samtliga fronter. Oavsett om det är på planen, på läktaren, i skogen, i grusgropen, i styrelserummet, i affärslivet, bland sponsorerna eller ute på vift i världen.
Wisemen reser med full styrka ner till södra Sverige imorgon och kommer självklart representera på plats. Vi utgår från att alla grupperingar och supportrar gör samma sak. Vi ses på läktaren imorgon kamrater!
Nu vet ni alla vart vi står. En för alla, alla för Blåvitt. Nu är det dags för alla inblandade att visa stolthet för klubben och emblemet, det gäller samtliga.
Låt oss bygga den blåvita framtiden enade och tillsammans!

Allsvenskan är igång igen, världsklass! Trelleborg away, fucking love it!
Undertecknat:
Wisemen Göteborg med undergrupper

15 thoughts on “Välkommen hem Gustav Engvall!”

 1. En otroligt bra sammanfattning av dagsläget och ett mycket sunt förhållningssätt – jag är lite imponerad av denna klarsyn och ev er förväntat agerande.

 2. Nicely put, With thanks!
  http://canadianpharmacysilo.com/
  canadianpharmacy aarp approved canadian online pharmacies prescription drugs without doctor approval [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canada drugs[/url]
  drugs from canada
  prescription price comparison
  get prescription online
  prescription drugs without prior prescription
  prescription cost
  canadian family pharmacy

 3. Thanks. Lots of facts!
  http://canadianpharmaciesnnm.com/
  no prescription pharmacies canadian pharmacies without an rx northwestpharmacy [url=http://canadianonlinepharmacynnm.com/]canada pharmaceutical online ordering[/url]
  drug price
  buy drugs online
  pharmacy drug store
  best online international pharmacies
  canadian pharmacy online
  canadian pharmacy viagra

 4. This is nicely expressed! .
  http://canadianpharmacyntx.com/
  trusted overseas pharmacies trust pharmacy canada online canadian pharmacies [url=http://canadianpharmaciesnnm.com/]canadian online pharmacies[/url]
  prescription cost comparison
  canadapharmacy
  canadian pharmacy
  canadian pharmacy online
  online pharmacy no prescription
  canadadrugs

 5. Wow tons of helpful advice.
  https://nicktambone.com/
  reputable canadian mail order pharmacies canadian pharmacy online pharmacy canada [url=http://canadianpharmacyntx.com/]northwest pharmacy[/url]
  online pharmacy no prescription needed
  visit poster’s website
  pharmacy cost comparison
  online prescription drugs
  canada pharmacy no prescription
  canadian viagra

 6. Kudos, Awesome information!
  http://canadianpharmacysilo.com/
  pain meds online without doctor prescription top rated canadian pharmacies online online pharmacy no prescription [url=https://nicktambone.com/]aarp approved canadian online pharmacies[/url]
  online pharmacies no prescription
  mexican online pharmacies
  drug stores near me
  online pharmacies no prescription
  canadian pharmacies top best
  my canadian pharmacy

 7. You actually suggested this perfectly.
  http://canadianpharmacyntx.com/
  canadian pharmacy online canada canadian pharmacies without an rx canadian drugstore reviews [url=http://canadianpharmaciesnnm.com/]canadian pharmacies[/url]
  prescription prices comparison
  prescription drugs online without doctor
  prescription prices comparison
  canadianpharmacy
  northwestpharmacy
  no prescription pharmacies

 8. You actually revealed it very well!
  http://canadianpharmaciescubarx.com/
  costco pharmacy pricing london drugs canada pharmacies near me [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canadian pharmacy online[/url]
  canadian online pharmacies prescription drugs
  online drugstore
  web medical information
  online canadian pharcharmy
  canada pharmacy
  canadian prescription

 9. Seriously tons of amazing material.
  http://canadianpharmaciescubarx.com/
  buying prescription drugs canada canada pharmacy buying prescription drugs canada [url=http://canadianonlinepharmacynnm.com/]online pharmacies canada[/url]
  canada pharmacies
  pharmacy prices compare
  canadian drugs
  pharmacy prices
  online drugstore
  prescription cost comparison

 10. This is nicely expressed! !
  https://nicktambone.com/
  canadian drug stores online canadian online pharmacy drugstore online [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]north west pharmacy canada[/url]
  pharmacy near me
  canada drugs pharmacy
  buy prescription drugs without doctor
  online pharmacy no prescription
  canadian online pharmacy
  prescription online

 11. Thanks. An abundance of forum posts!
  http://canadianpharmaciescubarx.com/
  drugs online canadian pharmacy online canada pharmacy online no script [url=http://canadianpharmacysilo.com/]canadian pharmacies online[/url]
  canadian meds
  drug stores near me
  drug stores near me
  pharmacy prices compare
  pharmacy online store
  online discount pharmacy

 12. Wonderful forum posts. Appreciate it.
  http://talahicc.com/
  discount drugs online pharmacy canada pharmaceutical online ordering canadapharmacyonline com [url=http://canadianpharmacysilo.com/]canadian pharmacies online[/url]
  canadian pharmacies
  canadian pharmacy king
  best online pharmacy
  canada drugs online pharmacy
  pharmacy tech
  buy prescription drugs online

 13. This is nicely said. !
  http://talahicc.com/
  safeway pharmacy canadian pharcharmy online canadian pharcharmy [url=https://nicktambone.com/]canada pharmaceutical online ordering[/url]
  canada pharmacy online no script
  canadian meds
  online drugstore
  online pharmacies no prescription
  canadian meds
  canadian online pharmacy reviews

 14. Good facts. Appreciate it.
  http://canadianpharmacyntx.com/
  prescription drugs without doctor approval online pharmacies of canada canadian pharmacy viagra brand [url=http://canadianpharmacymim.com/]mexican pharmacies shipping to usa[/url]
  canada meds
  canadapharmacyonline.com
  pharmacy without dr prescriptions
  drugs online
  canadian pharmacy viagra brand
  canadian drug store

 15. Regards! Loads of posts.
  http://canadianpharmacyntx.com/
  online pharmacy canadian pharmacies online prescription drugs without doctor approval [url=http://canadianpharmacyntx.com/]mexican pharmacies shipping to usa[/url]
  canada drug pharmacy
  northwestpharmacy
  best online pharmacy stores
  board of pharmacy
  visit poster’s website
  drugs from canada

 16. Effectively expressed without a doubt. .
  http://www.canadianpharmacymsn.com/
  medical information online canada online pharmacies canadian prescription drugstore [url=http://talahicc.com/]canadian pharmaceuticals online[/url]
  compare rx prices
  mexican pharmacies online
  pharmacy prices
  costco pharmacy pricing
  medication costs
  online pharmacy

 17. Wonderful material. With thanks.
  http://talahicc.com/
  canadian pharmacy no prescription trust pharmacy canada no prescription pharmacy [url=http://canadianonlinepharmacynnm.com/]canadian pharmacies that ship to us[/url]
  canadian pharmacies without prescriptions
  rx online
  canadian prescription drugstore
  pharmacy near me
  prescription cost comparison
  ed meds online

 18. You actually revealed it terrifically.
  http://canadianpharmaciescubarx.com/
  canada drug prices northwest pharmacy canadian pharmacy [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canadian pharmacy online[/url]
  no prescription pharmacies
  online pharmacies canada
  online discount pharmacy
  best canadian pharmacies
  best online pharmacy stores
  prescription drugs canada

 19. Incredible a lot of good advice!
  http://canadianpharmacyntx.com/
  buy cialis canada pharmacy pharmacy prices [url=http://canadianpharmaciesnnm.com/]canada pharmaceutical online ordering[/url]
  medication costs
  canadian rx pharmacy online
  pharmacy prices compare
  online pharmacies
  highest rated canadian pharmacies
  pharmacy without dr prescriptions

 20. You stated this adequately.
  http://www.canadianpharmacymsn.com/
  prescription cost comparison canadian cialis top rated online canadian pharmacies [url=http://canadianpharmaciescubarx.com/]canada drugs[/url]
  cialis canadian pharmacy
  mail order pharmacies
  canadian pharmacy
  online prescription drugs
  top rated canadian pharmacies online
  canadadrugs

 21. Many thanks! Wonderful stuff.
  http://talahicc.com/
  approved canadian pharmacies online canada pharmacy online pharmacy online store [url=http://canadianpharmacysilo.com/]london drugs canada[/url]
  overseas pharmacy forum
  highest rated canadian pharmacies
  canadian drugs without prescription
  canadian prescriptions
  online drugs
  canadapharmacyonline com

 22. You actually said it very well.
  https://nicktambone.com/
  internet pharmacy canadian pharmaceuticals online cheap drugs online [url=http://canadianonlinepharmacynnm.com/]canadian online pharmacies[/url]
  canadian drugs without prescription
  drug price
  canada pharmacy
  drugs without prescription
  best online pharmacy stores
  prescription cost comparison

 23. Thank you, Quite a lot of write ups.
  http://canadianpharmacymim.com/
  canada drug canadian pharmacy online best online canadian pharcharmy [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]northwest pharmacy[/url]
  mexican pharmacies online
  canadadrugs
  canadian online pharmacies
  canadian pharmacies top best
  canadian prescription drugstore
  best canadian prescription prices

 24. Beneficial material. Thank you!
  http://talahicc.com/
  canadian pharcharmy online canadian pharmacies without an rx canadian meds [url=https://nicktambone.com/]online pharmacies canada[/url]
  prescription drug
  canadian cialis
  prescription drugs without doctor approval
  canada drugs online
  pharmacy online store
  canadian prescription drugstore

 25. You said it superbly.
  http://talahicc.com/
  canadian pharmacy viagra canada online pharmacies prescription drugs without doctor approval [url=http://talahicc.com/]top rated canadian pharmacies online[/url]
  pharmacy drug store
  pain meds online without doctor prescription
  discount prescription drugs online
  trusted overseas pharmacies
  canadian drugstore
  overseas pharmacies

 26. Many thanks. I appreciate this!
  http://canadianpharmacymim.com/
  online pharmacy canadian pharmacy online canadian pharma companies [url=http://canadianpharmaciescubarx.com/]canadian pharmacy[/url]
  discount prescription drug
  canada online pharmacies
  legitimate canadian mail order pharmacies
  get prescription online
  pharmacy cost comparison
  canadian pharmacy 365

 27. Kudos. Very good information.
  http://canadianpharmacysilo.com/
  trusted overseas pharmacies canadian cialis rx price comparison [url=http://canadianpharmacymim.com/]canada pharmaceuticals online[/url]
  mexican pharmacies online
  canadadrugs.com pharmacy
  online pharmacy no prescription
  mexican pharmacies
  canadian online pharmacies
  online discount pharmacy

 28. You stated this fantastically!
  http://canadianpharmacymim.com/
  pharmacy online canada drugs pharmacy tech [url=http://canadianpharmacymim.com/]north west pharmacy canada[/url]
  best canadian online pharmacy
  buying prescription drugs canada
  canadadrugs.com pharmacy
  canadadrugs.com pharmacy
  canadian drug stores online
  northwest pharmacy canada

 29. Thank you. I appreciate this!
  https://nicktambone.com/
  canadian pharmacy no prescription canada pharmacy online safe canadian online pharmacies [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canadian online pharmacies[/url]
  onlinecanadianpharmacy.com
  get prescription online
  canadian drugstore online
  canadian online pharmacy
  best canadian mail order pharmacies
  canada pharmacy

 30. Whoa lots of superb facts.
  http://canadianpharmacyntx.com/
  canadian drugstore online canadian pharmacies that ship to us cheap drugs online [url=http://canadianonlinepharmacynnm.com/]top rated canadian pharmacies online[/url]
  canadian drugstore online
  the canadian pharmacy
  canadian prescription drugstore
  mexican pharmacies online
  my canadian pharmacy
  canadian online pharmacies

 31. You have made your point quite effectively!!
  https://nicktambone.com/
  pharmacy prices canada online pharmacies canadapharmacy com [url=http://canadianpharmacymim.com/]global pharmacy canada[/url]
  online drugstore
  buy drugs online
  highest rated canadian pharmacies
  pharmacies near me
  online pharmacy no prescription needed
  drugs from canada

 32. Lovely stuff. Thanks.
  http://canadianpharmacymim.com/
  canadian pharmacy no prescription canadian pharcharmy trusted overseas pharmacies [url=http://canadianpharmacysilo.com/]canadian pharcharmy[/url]
  canadian rx
  prescription cost comparison
  canada pharmacies online prescriptions
  northwest pharmacy
  buy online prescription drugs
  best canadian online pharmacy

 33. Reliable info. Appreciate it.
  http://canadianpharmaciesnnm.com/
  canadian cialis mexican pharmacies shipping to usa reputable canadian mail order pharmacies [url=http://talahicc.com/]canadianpharmacy[/url]
  prescription drugs canada
  pharmacies near me
  prescription online
  canada pharmacy online orders
  rx price comparison
  king pharmacy

 34. Wow all kinds of very good advice!
  http://canadianpharmacymim.com/
  pharmacy near me canada pharmaceuticals online canadian viagra [url=http://canadianonlinepharmacynnm.com/]london drugs canada[/url]
  online pharmacy
  canada online pharmacies
  best online pharmacy stores
  drugs online
  best online pharmacies no prescription
  online pharmacies canada

 35. Amazing quite a lot of very good tips!
  http://talahicc.com/
  canada pharmacy online global pharmacy canada canadian cialis [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canadian pharmacies online[/url]
  pharmacy price compare
  no prescription online pharmacy
  prescription cost
  canada drugs online
  best canadian pharmacies
  prescription drugs without prior prescription

 36. Many thanks! Good information.
  http://www.canadianpharmacymsn.com/
  canadian pharmacy online canada north west pharmacy canada online pharmacy usa [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]northwestpharmacy[/url]
  canadapharmacyonline com
  king pharmacy
  rx pharmacy
  canadian pharmacy no prescription
  canada pharmacy online
  drugs online

 37. Thanks a lot. Quite a lot of knowledge.
  http://canadianpharmacyntx.com/
  mexican pharmacy online medications canadian online pharmacy canada pharmacy online [url=http://canadianonlinepharmacynnm.com/]canada pharmacy[/url]
  canadian pharmacy viagra brand
  pharmacy price comparison
  pharmacy online mexico
  prescription drugs online without
  costco pharmacy pricing
  mexican pharmacies shipping to usa

 38. Regards. A good amount of info!
  http://canadianonlinepharmacynnm.com/
  canadian pharmacy online canada canada pharmaceutical online ordering prescription price comparison [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canadian pharmacies without an rx[/url]
  prescription drugs without doctor approval
  buy prescription drugs canada
  mexican pharmacies
  compare rx prices
  buy prescription drugs from canada
  canadadrugs.com pharmacy

 39. Helpful postings. With thanks!
  http://canadianpharmaciesnnm.com/
  canadian pharmacies online prescriptions north west pharmacy canada canada pharmacies online [url=http://canadianpharmacymim.com/]top rated canadian pharmacies online[/url]
  online canadian pharmacy
  canada online pharmacies
  online pharmacies no prescription
  best online pharmacy stores
  online pharmacies canada
  board of pharmacy

 40. Amazing quite a lot of useful facts!
  https://nicktambone.com/
  canadian pharmacy online canadian pharmacies that ship to us online discount pharmacy [url=http://canadianpharmacymim.com/]canadianpharmacy[/url]
  no prescription pharmacy
  prescription cost comparison
  pharmacy online store
  candrugstore com
  internet pharmacy
  best online pharmacies canada

 41. Regards, I value this.
  http://canadianpharmaciesnnm.com/
  best online international pharmacies canadian pharmacies without an rx northwestpharmacy [url=http://canadianpharmaciescubarx.com/]canadian pharmacy online[/url]
  pharmacy prices
  canadian discount pharmacy
  canada drug pharmacy
  walgreens pharmacy
  discount pharmacy online
  canadian pharmacy online

 42. Very good data. Cheers.
  http://talahicc.com/
  trusted overseas pharmacies canadian pharmacies that ship to us discount drugs online pharmacy [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canada pharmacy[/url]
  canada pharmacies online prescriptions
  prescription drugs online without doctor
  buy drugs online
  drugs online
  costco pharmacy pricing
  onlinecanadianpharmacy.com

 43. Awesome postings. Cheers!
  http://talahicc.com/
  walmart pharmacy price check canadian cialis canadian online pharmacy [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canadian viagra[/url]
  canadianpharmacy
  canada pharmacies prescription drugs
  cheap prescription drugs
  pharmacy prescription
  online pharmacies
  online pharmacy without prescription

 44. Cheers, Loads of tips!
  http://canadianpharmacysilo.com/
  cheap prescription drugs canadian pharmaceuticals online best online pharmacy [url=http://canadianpharmacyntx.com/]top rated canadian pharmacies online[/url]
  prescription drugs online without
  canadian pharmacy no prescription
  best online pharmacies canada
  best online pharmacies canada
  mexican online pharmacies
  pharmacy prices compare

 45. This is nicely expressed. .
  http://canadianpharmaciesnnm.com/
  discount pharmacy online canadian online pharmacy canada online pharmacy [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canadian viagra[/url]
  mail order pharmacy
  pharmacy near me
  canadian pharmacy 365
  legitimate canadian mail order pharmacies
  canadian drugs without prescription
  online drugstore

 46. Wonderful facts. Appreciate it!
  https://nicktambone.com/
  canadian drugstore online canada pharmaceutical online ordering buying drugs canada [url=http://www.canadianpharmacymsn.com/]canada online pharmacies[/url]
  visit poster’s website
  online pharmacy
  walmart pharmacy price check
  online canadian pharmacies
  buy drugs online
  medical information online

 47. With thanks. Ample facts!
  http://canadianpharmacymim.com/
  best online pharmacies no prescription northwest pharmacy walmart pharmacy price check [url=http://canadianpharmacymim.com/]online pharmacies of canada[/url]
  canada pharmacies online prescriptions
  canada pharmacies prescription drugs
  pharmacy cost comparison
  canada meds
  canadian prescription
  canadian discount pharmacy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.