Ett tragiskt dödsfall – Media gör politik av vår sorg!

Idag är en sorgens dag, för alla supportrar! Den andra fotbollssupportern i svensk histroia som fått sätta livet till i fotbollsrelaterat våld, gick bort igår. Vi är alla djupt chockade och skänker våra tankar och sympatier till de anhöriga. Vi kan inte med ord beskriva den tragedi det måste innebära att mottaga ett besked om en supporter-kamrats bortgång, och vi skickar våra djupaste kondoleanser till alla Djurgårdens supportrar.

Tyvärr så drar en sådan här tragisk händelse med sig en hel del dynga i kölvattnet. Det finns de som ser en sådan här händelse som en perfekt anledning till att propagera sin negativa skit och sprida värre lögner än någonsin. Inte minst media!
Media går i den absoluta fronten när det gäller att exploatera och utnyttja denna stora sorg, som hela Sveriges fotbollssupportrar nu står inför.
Det faktum att media, i alla tider, har varit en av de absolut största fienderna till svensk läktar- och supporterkultur verkar inte begränsa de ryggradslösa hyenorna på landets media-redaktioner. Helt skamlöst rider man på vågen av en frutkansvärt tragisk händelse som drabbat de som allra mest föraktar dem. Detta är en intern sorg och tragedi för alla oss som reser land & rike runt för att följa våra lag i våra hjärtan, för oss som är av samma skrot och korn oavsett lagtillhörighet, för oss som vet att det är lugnare än någonsin kring svenska fotbollsarrangemang. Detta är vår interna sorg! Vi vill inte ha era slaffsiga och skandaltörstiga rubriker mitt upp i vår sorg. Lika lite som en familj vill ha media rotandes i deras bakgård efter en familjemedlems bortgång. Håll er borta från oss, och bespara oss era, och alla tyckares, förslag på ändringar och lösningar.

Helt plötsligt är alla experter på området och skall uttala sig. Man tar en sak och jämför det med en annan. Helt utan sans och förnuft. Det faktum att det nu, trots detta enormt tragiska dödsfall, är lugnare än på såväl 80-, 90- och 00-talet på och runt svenska fotbollsarenor, verkar inte gå in i skallarna på dessa personer. Kanske förståeligt då dessa förstå-sig-på-are förmodligen aldrig varit aktiva under varken dessa års eller dagens levande supporterkultur. Man hör diskussioner, man läser tidningsartiklar och sedan drar man en egen slutsats, som man sedan gör till sanning. Allt på bekostnad hos oss som faktiskt lider och känner ren sorg och ledsamhet till det som inträffat. Frågan är hur mycket sorg media och andra supporterfientliga personer, verkligen känner. Man får nästan känslan av att det nu är glada miner och underbar arbetsmoral hos kvällspress och mediedrev, när man helt plötsligt har ett ämne man kan rida på i månader framöver. Frågan är hur mycket man anser behöver vara sant i det man skriver, i relation till att få till en snaskig skandalrburik om huliganer? Att jämföra gårdagens hemska dödsfall med regelrätta firmauppgörelser är som att jämföra en överlagd dödsmisshandel en lördagsnatt i Göteborg med en MMA-match. Det är fullständigt inkorrekt att sätta likhetstecken mellan dessa jämförelser. Hur många dödsfall och andra tragiska mord sker inte varje dag i Sverige? Hur många slagsmål och misshandelsfall kan man inte räkna in en helg i Göteborg, Stockholm och Malmö? Att en person dör i samband med fotboll, drygt var 10e år är självklart för mycket i en perfekt värld. Supporterkulturens alla kategorier arbetar och utvecklas konstant för att motverka just detta. Vi behöver inte oinitierades förslag på lagändringar och frihetsberövningar, vi behöver inte medias sympatier och oärliga sorg. Av erfarenhet så vet vi att en varm och äkta kondoleans från en rivaliserande supporterfirma värmer mer än en moralpridikande reporters falska tidningsreportage om att ”Vi måste stoppa våldet!”

Lägg er inte i vår kultur, lägg er inte i vår livsstil! Håll er borta!Att media springer polisen och nationsledares ärenden är varken en nyhet eller hemlighet, för oss insatta. Att man fruktar organiserade fotbollssupportrar är tydligt och satsandet av orealistiskt stora resurser är ett faktum sedan länge. Polisen fokuserar mer på fotbollssupportrar än på förortsgäng, personrån, våldtäktsmän och pedofiler, och detta har sina förklaringar. Fotbollssupportrar är idag det största hotet mot det samhällsklimat vi närmar oss med stormsteg, där regeringar och makthavande förslavar människor och tar ifrån dem deras rättigheter, i form av avlyssning, övervakning och oetiska lagar & lögner. Fotbollssupportrar är idag de enda som faktiskt slåss för medborgares rätt till rättsäkerhet, värnar om den personliga integriteten och som kämpar för ren och skär frihet, där polis och ordningsmakt enbart är en stödfunktion i samhället och inte är en hörnsten som samhället skall byggas kring. Detta skrämmer självklart stat och polismakt, både inom landets gränser men även globalt.
Vi har inga politiska baktankar, och folk får rösta på precis vad man vill i vår värld(det är det som kallas frihet!). Men med det sagt så kan man dock konstatera att ALLA etablerade politiska alternativ i Sverige står enade i denna fråga, såväl högern ledda av SD’s sionister, kapitalisterna & de rödgröna i mitten, samt radikalvänstern med sin osmakliga kommunistiska ideologi är alla inblandade, medvetet eller omedvetet, i detta genomkorrupta klimat, och utgör inte i närheten av samma opposition & hot som oberoende människorättskämpande fotbollssupportrar. Ingen annan grupp är så kritiskt granskande av lagar, paragrafer och snedvridna beslut, ingen annan grupp JO-anmäler stat och myndighet för maktmissbruk i samma utrsträckning och vårt förhållningsätt till media är unikt och frigörande.

Just pga detta får vi ALDRIG ge vika för våra rättigheter och vi MÅSTE stå enade emot den enorma OFFENSIV som kommer attackera oss från alla håll och kanter, på jobbet, i tidningar, på nyheter, i debatter på tv, mm. Vi måste kämpa emot sinnesrubbade lagförslag och integritetskränkande åtgärder. Vi SKALL stå enade mot ALLA påtryckningar som vi kommer ställas inför. Och vi får INTE ge upp kriget mot media, där media springer makthavares ärenden i mån om att styra och manipulera den stora folkmassans uppfattning om att det är okej att ta ifrån fotbollssupportrar deras rättigheter och frihet.

Det är i sådana här tider vår styrka sätts på prov!