Boxrapport x2

Eintracht Frankfurt – Wisemen Göteborg

Den 7/2 så var det dags för internationellt möte mellan Wisemen Göteborg och Eintracht Frankfurt.
Då båda ligorna är svaga för rött så fick Wisemen sadla om till svart bortamatchställ. 25vs25 var avtalat på förhand men imed lång körsträcka och lite skador för tyskarna så blir man 22 resenärer för dagen.
Något som Wisemen anpassar sig efter för att få till ett bra & fair box.
Göteborgarna anländer och får sig en guidad tur till en noga utvald plats precis vid kusten. En 500m lång tsunamimarsch inleds innan man får syn på dagens motstånd som står kompakt och inväntar startskott. Wisemen trampar upp farten och besvaras med samma medel. Ett stenhårt inhopp som väntat ifrån båda läger och som resulterar i en vallgrav utav grabbar i mitten.
Wisemen tar snabbt kommando och efter en stunds vilda västern så kan man göra en snabbscanning över platsen och konstatera att tsunamin har klart överläge. Något som man tar vara på omgående och står som segrare efter exakt 1 minut. Kort tid kan tyckas men en ack så intensiv minut där fiskegrabbarna fick det bra mycket svettigare än på länge. Skador ifrån båda läger dukar upp för en ganska så lam rond 2 där Wisemen till slut skonar de få grabbar som står upp och man väljer att packa väskorna och rulla hemåt igen.

150217 wmvfrankfurt


 

Gothenburg Youth boys – Helsingborg babys

Idag den 21/2 var det dags för wisemens juniorsektion att hoppa på segertåget.
Ett förbestämt möte med Helsingborg dukade upp för dagens händelse med avtalad plats i Halmstad. 20vs20 var överenskommet men Helsingborg flaggar i sista stund att man tappat en handfull grabbar och Göteborgarna bestämmer sig för att plocka bort ett par trots att man helst vill se att så många nya som möjligt matchas. Helsingborg blir något sena för dagen och då passar göteborgarna på att bygga upp dagens boxplats med timmerstockar. En episk timmerarena står serverad för Helsingborgarna som slutligen anländer med 14 tappra grabbar som ska möta 17 hungriga göteborgare.
En 200m gångmarch inleds innan det är dags att kasta sig in i varandra. GYB tar snabbt till vara på det lilla nummerära överläget man har och segern är ett faktum efter ca 30 sek.

 

150217 gybvhifbabys